sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Sadetta kuivaan maahan

"Sinä, Jumala, kostutit perintömaasi; ja kun se oli näännyksissä, niin  sinä virvoitit sen." Ps 68:10 

"Herran "perintöosalla" tarkoitetaan hänen kansaansa. Pitkät päivämarssit ja kovat taistelut saattoivat kyllä uuvuttaa monet. Mutta silloin antoi Herra heidän levätä ja syödä, ja niin he vaihvistuivat reippain mielin jatkamaan. Perintöosaasi sinä virvoitit, kun se oli näännyksissä. 
Kaikille ihmisille saattaa elämän taistelu käydä kovaksi ja vaellus tuntua raskaalta. Ja niin me väsymme. Kuinka Herra silloin suhtautuu meihin? Ei hän soimaa eikä nuhtele. Hän ei aja eteenpäin. Hän ei sano: Ryhdistäydy! Hän katselee meitä huolehtivana ja ymmärtäen. Jeesuksestakin kerrotaan, että hän väsyi. Häntä on koeteltu kaikessa niinkuin meitä. Siksi hän voi sääliä meitä. Ja hän antaa lepoa ja uutta voimaa. Jos tunnet itsesi uupuneeksi, vahvistaa Herra sinua. Perintöosaasi sinä virvoitat, kun se on näännyksissä."  

Yllä oleva raamatunkohta sekä alla oleva teksti kirjasta: Voimallinen on hänen armonsa/Fredrik Wislöff.Olen tuntenut itseni viime aikoina aika ryytyneeksi. Tänä aamuna tuo teksti tuntui sopivan minulle. Tuon luettuani kaivoin vielä esiin "Motoristiraamatun",  jossa tekstit ovat Raamattu Kansalle -käännöksestä. Selasin sitä hieman ja kun silmiini osuivat psalmit, rupesin lukemaan. Lukiessani ällistyin, että tässähän onkin sama jae taas:

"Runsailla sateilla sinä, Jumala, vihmoit perintömaatasi. Kun se oli näännyksissä, sinä virvoitit sen."  Ps 68:10 (Raamattu Kansalle -käännös)

Jännä muuten, että tuossa puhutaan vieläpä runsaista sateista... 


Runsas sade... kaatosade, rankkasade... voi olla kovaa.
  Se täyttää kaikki uomat ja kolot.
 Mutta sen jälkeen on raikasta ja tuoksuvaa...

 

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja teksti. Ihanaa että Jumala ei esitä vaatimuksia nääntyneelle, vaan vahvistaa ja virvoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä huomaa, että itse sitä on taipuvainen asettamaan itselleen vaatimuksia ja syytöksiä... ja ajattelee Jumalankin olevan samanlainen. Siksipä onkin niin ihana aina löytää tekstiä armollisesta Jumalasta.

      Poista