perjantai 10. helmikuuta 2017

Kaikille arjen taakkojen kantajille

"Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon." Matt. 11:28
                                                                                                                    
Teksti tähän aamuun on kirjasta Taluta tielläs. Tämän tekstin nimenä oli Tulkaa minun tyköni ja kirjoittaja oli Armas Antila.

"Kun katselee sellaista ihmisjoukkoa, joka kokoontuu Jumalan sanan ääreen kirkkoon tai muualle, ja jonkin verran tuntee niitä olosuhteita, joista he ovat saapuneet, voi panna merkille, miten useimmat heistä ovat kuormankantajia, joita painavat mitä arkisimmat huolet ja ristit. Sunnuntai-ihmisiä on elämässä vain harvoja.

Yhdellä on sananmukaisesti elämänsä taakkana työ, kova ja armoton työ, joka puristaa aamusta iltaan. Yhdellä on taakkana sairaus, kipu ja särky, huonon terveyden tuoma väsymys, joka ei heitä otettaan hetkeksikään ja jonka alaisena pitäisi vielä jaksaa suorittaa jokapäiväiset tehtävänsä. Muutamilla on kuormana ja huolena viheliäiset kotiolot, jotka jäytävät lepoa antamatta. Kaikille näille huolille on yhteistä se, että ne sitovat ajatukset ja mielen. Koko elämä muuttuu arkiseksi ja juurtuu maahan.

Monin tavoin kuuluu kotioloissakin ja varsinkin sanan ääreen kokoonnuttaessa tunnossa pyhä ääni: 'Ylentäkää sydämenne Jumalan puoleen!'  - Mutta miten? Kuolemattoman sielunsa tarpeista täytyisi pitää huolta. Olisi suloista löytää leposija Herran jalkain juuressa. Suloista olisi istahtaa rauhassa ja koota ajatuksensa, mutta monet esteet ovat edessä. Ja kaiken tämän keskellä on tunto syyttämässä, että kaikki minun huoleni ovat vain maailman murhetta, joka vihdoin johtaa minut kuolleeseen tilaan.

Tällaisia, työn ja huolen alaisia, puhutteli Kristus sanoessaan: 'Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.' Kristus ei ole vain juhlahetkien ja sunnuntai-ihmisten Kristus, vaan hänen sydämensä on täynnä sääliä ja rakkautta arkielämän keskellä rääkkääntyneitä ihmisiä kohtaan. Hänen läsnäolonsa tukee salatulla tavalla näitä kuormien alaisia."

 ---

Virreksi tähän tekstiin liittyen oli merkitty 357.  Se on siis vanhemmasta virsikirjasta.
 (Hartauskirjan painovuosi on 1944).


6 kommenttia:

 1. Aamulla sain jälleen kokea miten iso ja vahva on Jumalan kämmen. Siihen me kaikki taakkojemme kanssa mahdutaan, turvaan ja lepoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä semmoinen kokemus, joka pisti jälleen miettimään. Monenlaista yllättävää, hätää ja murhetta on yhdellä jos toisellakin näinä päivinä ollut. Kun osaisi elää tätä päivää ja hetkeä, onhan päivämme Hänen kädessään. Sitä tosiasiaa ei mikään muuksi muuta.

   Poista
 2. Ihana teksti meille arjen keskellä rääkkääntyneille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläistä kaipasin itsekinn,kun huolet välillä alkaa vallata liikaa alaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. I wish I could always remember that Jesus is with us in every moment! Sometimes, unfortunately, it's forgotten...

   Poista