tiistai 24. helmikuuta 2015

Taivaallisen ilon lähde

Lähdevesi on ihan omaa luokkaansa. Se on haluttua.  Se  ei ole kaikkien saatavilla syystä tai toisesta. Sitä myydäänkin hyvään hintaan kaupassa.

Taivaallisen ilon lähdevesi on kuitenkin kaikille vapaasti tarjolla. Jeesus kohtasi aikanaan toisten hylkimän naisen kaivolla. Jeesus pyysi naiselta juomavettä. Heille syntyi keskustelua enemmänkin ja lopputulos oli se, että Jeesus lupasi naiselle jotain parempaa kuin tavallinen vesi.

 " Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vetttä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään". Joh. 4:13-14

Nainen ei ensin käsittänyt mistä Jeesus  puhui. Jeesus paljasti tietävänsä naisen elämästä asioita, joita häntä tuntematon ei normaalisti olisi tiennyt. Nainen ihmetteli, ja tajusi, että se, jonka kanssa hän puhuu, onkin enemmän kuin  ihminen. Hän jätti vesiastiansa kaivolle ja riensi kertomaan muillekin ihmeellisestä miehestä, joka on kaivolla. Muutkin kyläläiset tulivat katsomaan ja kuulemaan Jeesusta. Ja he uskoivat - eivät naisen puheen tähden, vaan kohdattuaan Jeesuksen itsensä.

Arvatenkin nainen oli sinä päivänä,  ja sitä seuraavina päivinä, melkoisen iloinen. Samoin muut kyläläiset. Siitä syntyy ilo kun saa kohdata Jeesuksen itsensä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti