sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Jumalan tekojen tähden

Tässä jonakin päivänä oli Sro:n päivän sanassa  teksti, jossa puhuttiin sokeana syntyneestä miehestä.  Ihmiset kyselivät, että kukahan mahtoi tehdä syntiä, jotta miehen piti sokeana syntyä? Jeesus sanoi, ettei mies ollut syntynyt sokeana kenenkään syntien vuoksi.  Sensijaan hänessä piti Jumalan tekojen tulla julki. Hänen kohdallaan ne tulivat julki, kun Jeesus paransi hänet.

Jonkun muun kohdalla ne Jumalan teot voivat olla erilaisia.  Kuinkahan moni nytkin saa ylenkatsetta osakseen kärsimyksensä tähden. Ja kuitenkin kaikki se kärsimys voi olla juuri sitä mitä Jumala on tarkoittanut, tiettyä tarkoitusta varten. Emme me aina tiedä mitä varten. Joskus se voi käydä myöhemmin ilmi, mutta ei välttämättä aina. Kenties ei meidän aikanamme, vaan myöhemmin. Kuka tietää? Jumala tietää.

---

Meillä on taulu, jonka nimi on Kärsivä Kristus. Hän ei kärsinyt  rangaistusta omien syntiensä tähden, vaan meidän syntimme hän kantoi.  Siinä tulivat Jumalan teot julki - meidän hyväksemme.


(Taulu Kärsivä Kristus. Taiteilija Mirja Niemi.   Hänen maalaamansa on myös  Voikosken kirkon alttaritaulu "Jeesus Getsemanessa"  v. 1955.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti