perjantai 6. toukokuuta 2016

Enkö minä sanonut sinulle?

"Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin sinä näkisit Jumalan kirkkauden?" Joh. 11:40
Näin Jeesus sanoi Martalle, joka kauhisteli, että mitä Jeesus oikein oli tekemässä, kun aikoi avauttaa haudan, jossa oli haiseva ruumis. No, kohta Martta saikin nähdä. Kuollut tuli ulos haudasta. Inhimillisesti mahdoton muuttui mahdolliseksi.

Ja enkö vain siltikin löydä usein itseäni kauhistelemasta, että mitä Hän aikoo tehdä? Tuijotan olemattomia omia mahdollisuuksiani ja unohdan Kaikkivoivan Jumalan. Pakko huutaa kuin sekin  isä, joka toi poikansa Jeesuksen luokse: "Minä uskon. Auta minua epäuskossani"* (Markus 9:24).  Ja Jeesus auttoi. Poika sai avun, vaikka opetuslapset eivät olleet kyenneet rukouksillaan häntä parantamaan.
---
* Markus 9:14-29. Käytin tässä Uusi Tie -lehdeltä saamaani käännöstä; Jumalan kansan Pyhä Raamattu. Se perustuu aiemmin käytössä olleeseen kirkkoraamattuun (1933/1938), mutta käännös ja kieli korjattuna.

4 kommenttia:

 1. Kumpa jaksaisi kaikissa asioissa uskoa! Ja jaksaa odottaa vastausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitten kysymysten kanssahan sitä minäkin alituiseen joudun kamppailemaan...

   Poista
 2. Noin se juuri on, että aina vain tuijottaa omia mahdottomuuksiaan eikä uskalla uskoa Jumalan mahdollisuuksiin... Niin heikko usko ihmisellä kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joka kerta, kun joku vaikeus tulee, käyttäydyn ja ajattelen samalla tavoin lähinnä omia mahdollisuuksia katsellen... Ei voi omalla uskolla kehuskella. Onneksi se on armosta!

   Poista