sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Salatut syyt

Ihminen pyrkii aina löytämään selityksen; itseään tyydyttävän vastauksen, elämän kipeisiin ongelmiin. Ihmettelemme ja kyselemme, miksi meillä on tämä ongelma? Miksi vastaus viipyy? Tai miksi sitä ei koskaan tullut? Miksi -kysymyksiä riitttää... Niitä löytyy jokaisen omasta elämästä ja niitä voi löytyä ympäröivästä todellisuudesta. Tosiasia kuitenkin on, että Jumala kuulee meidän rukouksemme! Silloinkin, kun sitä ei ole edes sanoiksi puettu.

Hänellä on salatut syyt siihen, mitä meille tapahtuu; siihen, mikä meille näyttäytyy vain onnettomuutena, vastaamattomina hätähuutoina. Kun tuli Jeesuksen aika käydä ristille, opetuslapset eivät voineet käsittää sitä. Jumalalla oli kuitenkin suunnitelma, jonka vaikutukset olivat kauaskantoiset... Kaiken piti mennä, niin kuin se meni. Jokainen yksityiskohta oli tarkkaan harkittu.


Kunpa uskaltaisimme luottaa Sinun rakkauteesi ja huolenpitoosi silloinkin, kun tuuli on meille vastainen, eikä aurinko paista teillemme!

---

Johanneksen evankeliumin luvussa 13 Jeesus sanoi Pietarille: "Mitä minä  teen, sitä et nyt käsitä, mutta vastedes sinä sen ymmärrät." (Joh. 13:7). Samassa luvussa on montakin kohtaa, josta huomaa, etteivät opetuslapset silloin käsittäneet mitä oli tapahtumassa.4 kommenttia:

 1. Siunattua sunnuntaita sinulle Metsäntyttö! Salattu Jumala ja salatut suunnitelmat, mutta kaikki koituu kuitenkin meidän parhaaksemme...vaikka se välillä koskeekin..Kuitenkin saamme iloita, että olemme kotimatkalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Vaikka on useinkin vaikea ymmärtää Jumalan töitä, niin silti on kaikessa takana Hänen hyvä suunnitelmansa ja rakkautensa meihin:)

   Poista
 2. Hyviä ajatuksia. Onneksi Jumalalla on aina hyvät suunnitelmat, vaikka me ei hänen johdatustaan ymmärretä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useinkin tosiaan saa olla ymmällään, että mitä tässä nyt on meneillään. Kunpa sellaisina vaikeina hetkinä osaisi luottaa ja nähdä näkymättömän.

   Poista