perjantai 29. huhtikuuta 2016

Immanuel - Jumala kanssamme

Jumala kanssamme. Usein näkymättömänä - mutta aina läsnä. Joskus Hän tekee itsensä näkyväksi meille. Ja usein se tapahtuu tavalla tai toisella  tiukkoina hetkinä. Ja me yllätymme.
 
Hän näyttäytyy joskus aivan erilaisena kuin me haluaisimme, tai luulemme Hänen olevan. Hän ei ollut myrskyssä, vaan hiljaisessa tuulenhyminässä... Toisinaan Hän saapuu juuri kun taistelu on alkamassa. Välillä Hän ilmaisee itsensä palavana pensaana. Tai antaa vain äänensä kuulua - joskus maallisin korvin kuultavina, mutta  usein sydämen hiljaisuudessa.


Hänen ihmiseksi ilmestymisensä ilmoitettiin jo kauan ennen kuin se tapahtui, noin 700 vuotta aiemmin. Profeetta Jesaja sanoi: "Sentähden Herra itse antaa teille merkin:  Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel." (Jesaja 7:14) ja "Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas."  (Jes. 9:5)

Ja se toteutui kun Jeesus syntyi. "Tämä kaikki on tapahtunut, että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: 'Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel',  mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme." (Matt. 1:22-23)

2 kommenttia:

  1. Se on totta että Jumala on näkymättömänäkin aina läsnä ja hän näyttäytyy meille yllättävillä tavoilla, toisin kuin itse odottaisi. Sinulla on kivoja blogeja.

    VastaaPoista