maanantai 8. kesäkuuta 2015

Virheistäkin uutta

Jumala ei tee koskaan virheitä. Me teemme. Meidän annetaan joskus tehdä hyvin raskaitakin virheitä. Voimme olla hädissämme, peloissamme, ymmällämme ja vihaisiakin Jumalalle siitä, että Hän salli, ja sallii, niin tapahtua. Joskus meidän annetaan kulkea omia polkujamme.

"Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen..." Jes. 53:6.

Kuitenkin Hän valvoo joka hetkeämme. Se mikä meidän mielestämme, ja näkökulmastamme, on mennyt väärin ja pilalle, onkin ollut koko ajan Hänen tiedossaan, valvonnassaan ja hoidossaan myös. Se onkin osa suurempaa suunnitelmaa kuin meidän ajatuksemme oli. Hänen näkökulmansa on ikuisuusnäkökulma. Ja kun Hän huolehtii ajallisista asioistamme, Hän pitää aina sen ikuisen päämäärän mielessään järjestellessään asioitamme.

"...jos sanot, ettet  voi häntä nähdä, asia on hänen edessänsä, odota häntä." Job 35:14

Kun me itkemme menetyksiämme, pettymyksiämme ja pelkojamme, Hän näkee jo kaiken tulevan; kaiken iäti pysyvän, kaiken kauniin, kaiken ilon...

Joskus joudumme kokemaan, että Hän on ääneti. Raamatussa on paikka, jossa sanotaan:

"...hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua..." Sef. 3:17

Arvoituksellinen sana. Kaikki hänen tekonsa sanelee rakkaus meitä kohtaan. Äänettömyyskin toisinaan... Muistakaa Jobia, kaikki, jotka kärsitte!

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas kirjoituksestasi! Ihan kuin tietäisit ajatukseni... /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Joudun aina itse kaikenlaista pähkäilemään ja laitan sitten niitä pohdintoja paperille. Yritän kaivaa jotain rohkaisevaa itselleni ja on hyvä että niistä joku toinenkin voi saada joskus jotain.

   Poista
 2. Rohkaisevaa todella löydät ja niistä olen monesti saanut rohkeutta ja luottamusta Jumalan johdatukseen. Kiitos ystäväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin pohtimaan näitä virheitten tekemisiä ja on melko pelottava ajatus, ettei aina tiedä mitä tekisi ja valitsee kenties sen väärään vaihtoehdon... Oli helpottava ajatus, ettei Jumala kuitenkaan virheitä tee ja Hänen johdossaan lopulta kaikki on.

   Poista