lauantai 28. marraskuuta 2015

Torpataanko kaikki hankkeet?

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että kaikki hankkeesi ja suunnitelmasi romutetaan... Kyselemme, että miksi Jumala ei salli niitä...vaikka ne olisivat hyödyllisiäkin?

Vastaus on kenties kuin pelikentältä... En juurikaan tunne jalkapalloa tai jääkiekkoa, mutta eikö niissä ole hyvin tarkasti määrätty kuka mitäkin tekee? On maalivahtia, puolustajaa, hyökkääjää ja ... ties mitä. Ne torpatut hankkeet... eivät kai sitten olleet meidän tehtävämme... ei ainakaan nyt.

Mistäpä tiedät, vaikka seisoisit jossain tärkeässä paikassa juuri nyt - jossain muurinaukossa kenties...

---

Minulla oli tuo ylläoleva teksti paperilla - odottamassa aikaansa. Eilen tuli sitten Uusi Tie -lehti, jossa oli minua puhutteleva juttu takakannessa. Siinä eräs leskirouva kertoi elämästään. Kun hän yli viisikymmentä vuotta sitten, eli vuonna 1964, meni avioon, mies sairastui kohta häiden jälkeen. Lääkärit antoivat synkän ennusteen, että mies eläisi korkeintaan 10 vuotta ja siitäkin ajasta viettäisi suurimman osan sairaalassa. No, kuinka kävi?  Sairaalassa hän kyllä välillä oli lyhyitä jaksoja, mutta hän kuoli rauhallisesti vasta vuonna 2013. Lääkärin sana ei ole JUMALAN sanaa!

Pariskunnan elämä ei kuitenkaan ollut helppoa. Se oli kärsimyksen sävyttämää. Mutta he olivat kuitenkin Jumalan suunnitelmissa ja käytössä:

"Alkoi paljastua, että Jumala toimii erityisellä tavalla Pekka Peltolan etenevän sairauden kautta. Kun hän joutui sairaalaan, siellä makasi aina joku kovassa sielunhädässä. Mieheni ja häntä katsomaan tulleet läheiset ja ystävät saivat ahkeroida evankelistoina. Lopulta rukouspiiriläiset jo tiesivät, että joku taas kipeästi tarvitsee Jeesusta elämäänsä, kun Pekka joutui sairaalaan." 

"Anja Peltolalle usko on ollut jo pitkään "sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä (Hebr. 11:1)"

"Siitä huolimatta "tapahtukoon Sinun tahtosi" on ollut hänelle vaikea läksy. Usein se on rukouksessa lausuttu hammasta purren, ahdistuksen keskellä. Omat ajatukset, suunnitelmat ja yritykset ovat toistuvasti kaatuneet. Rukoukset ovat muuttuneet avunhuudoiksi. Aina hänen suunnitelmansa ovat kuitenkin osoittautuneet täydellisiksi ja edeltä valmistetuiksi. Sanalla sanoen parhaiksi." 

 (lainaukset Uusi Tie -lehti 48/2015, Kärsimyksessä tiivistyy oleellisin)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti