maanantai 23. lokakuuta 2017

Arkista hommaa

"Sanokaa Arkippokselle: 'Muista hoitaa hyvin se tehtävä, jonka olet Herralta saanut."
                                                                                             Kol. 4:17  (v.1992 käännös)

Tuossa yllä Paavali muistutti Arkipposta hoitamaan hyvin hommansa. Jeesus kertoi joskus vertauksen palvelijoista, joille isäntä jakoi rahojaan matkalle lähtiessään: Luuk. 19:12-24. Enemmän saaneet saivat niitä syystä: he osasivat asioida niillä viisaasti. Se, joka vähiten sai, ei osannut kunnolla edes sitä vähää hoitaa. Sen isäntä oli jo varmasti hänestä huomannut aiemminkin, joten sen vuoksi hänelle ei paljon annettu.

Kun on  aihetta todeta itsestään, että  on "paha ja laiska palvelija",  on helppo ymmärtää, miksi ei ole saanut suurempia tehtäviä. Jos huonosti tulee hoidettua sekin vähä, mikä minulle on uskottu, kuinka minulle olisi voitu antaa suurempia?

Vaikka olisin saanut vähän, pitäisi se vähä hyvin hoitaa. Kaikki tekeminen tehdä,  kuin Herramme astuisi kohta ovesta sisään katsomaan, mitä olen puuhastellut. Kun huonosti toiminut palvelija huomaan olevani, voin vielä aloittaa uudelleen.

Ja onhan meillä sellainen Herra, joka meidän heikkoutemme tuntee!
Hän itse auttaa mielellään.

---
Olin juuri aamulla miettinyt sitä, kuinka kehnosti olen monia asioita tehnyt. Sitten tuli aamulukemisistani eteen tuo Paavalin sanoma muistutus. Näistä lähtökohdista tämä teksti. Tänäänkin ne pienet hommamme meitä odottavat...

2 kommenttia:

  1. Minulle on jäänyt harmillinen muisto tästä jakeesta... Olin kerran luvannut mennä päiväksi töihin yhden tuttuni liikkeeseen, ja sinä aamuna oli Päivän tunnussanassa tuo jae. Kuitenkaan juuri sinä päivänä ei tullut juuri yhtään myyntiä siellä, ja jäi kauhean syyllinen olo... vaikka eihän se pelkästään myyjästä ole kiinni, jos ihmiset eivät osta. No, kuitenkin, eihän me muuta voida kuin tehdä parhaamme. Ja joka aamu on uusi alku ja uusi armo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan lohdullista:) Ja tuosta sun kokemasta jutusta, niin ei se myyjä kenties paljon voi, jos asiakkaat ei ostoksia tee. Se voi olla niin monesta kiinni. Voi olla, että asiakkaalla olisi kenties ostohaluakin, mutta ei ehkä rahaa kuitenkaan. Kumminkin ehkä tykätään käydä katselemassa mitä on tarjolla. Näin arvelen:)

      Poista