maanantai 30. tammikuuta 2023

Entä jos Jeesus olisi vain jatkanut nukkumista?

Luin vanhasta Sanan aika* -kirjasesta tekstiä, joka oli otsikoitu: "Jeesus auttaa hädässä." Raamatun tekstinä oli: Matteus:  8:23-27. Siis se tilanne, kun opetuslapset olivat myrskyn keskellä järvellä, ja tuho näytti varmalta, jollei Jeesus herää tekemään jotakin! 

Lukemani kirjasen tekstiin liittyi rukous**, joka alkoi sanoin: "Onko nyt aivan varma että kaikki on hallinnassasi?..." Tuo lie omakin kysymyksemme erilaisissa tilanteissa aika ajoin.

Kun Jeesus sitten todella herätettiin, sanoi Jeesus: "Miksi te noin pelkäätte, vähäuskoiset?" Sillä Jeesus kaiketi halusi sanoa, ettei heidän olisi tarvinnut pelätä vaikka hän olisi jatkanutkin uniaan. Ei heille olisi tapahtut mitään pahaa. Mutta kun hän nyt sitten oli herätetty, tyynnytti hän sen myrskyn heti siinä - opetuslasten suureksi helpotukseksi. 

Jeesus tietää meidänkin tilanteemme joka hetki, vaikka me olisimme miten ymmälllämme. Hänellä on valta ja voima ja viisaus rauhoittaa meidänkin sydämemme myrskyt. Mutta jos myrsky vielä jatkuukin, sekin on Jeesuksen tiedossa joka yksityiskohtaa myöten.



Siunausta sinun viikkoosi🌟

---

* Sanan aika, kirkkovuosi 2000 - 20001, Raamattua vuoden jokaiselle päivälle. Kirjan tekijöinä mainitaan Anna-Maija Raittila, Miikka Ruokanen, Yrjö Sariola. 

** Rukouksen (4. sunnuntai loppiaisesta), kirjoittajaksi mainittiin Tuuli Tamminen.



2 kommenttia:

  1. Niin, ei tarvitsisi pelätä, vaikka Jeesus nukkuisikin. Mutta kyllä sitä tosiaan aina kyselee, että onkohan hänellä tilanne ollenkaan hallinnassa. Eilen oli kirkossa aiheena tuo Jeesus auttaa hädässä. Puhutteleva saarna oli täälläkin siitä. Siunausta sinulle uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kyllä se aina kovin mietityttää kun joku tilanne on päällä. Sitä toivoisi, että osaisi rauhallisemmin olla. Olipa hyvä kun siellä saitte hyvän saarnan aiheesta kuulla!

      Poista