sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Kenen unelmia...?

Tuli nyt aamulla mieleen, varmaan eilen illalla katsotun elokuvan vuoksi, kirja; romaani nimeltä Aabrahamin laulu. Tykkäsin siitä kovasti nuorena. Mietin, että missä se nyt on, ja muut romaanit Raamatun aiheista? Niitähän keräsin oikein, itselleni. Mutta myös kirjoja ylipäätään; ajatellen, että nuoremmillakin olisi omissa hyllyissä lukemista. Se oli kai jonkinlainen unelma, jo lapsuudessa syntynyt. Mutta se oli minun unelma... Ei ehkä niinkään Jumalan...?

Entäpä Aabraham. Mikä oli hänen unelmansa aluksi? Kenties tulla rikkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi mieheksi (ehkä Uurissa tai Harranissa), ja suvun päämieheksi, jolla on paljon lapsia. Mutta... tapahtui jotain. Jumala tuli mukaan hänen elämäänsä ja käänsi hänen katseensa Jumalaan, ja hänen suunnitelmiinsa. Jumalan suunnitelmista tuli Aabrahamille uudet unelmat entisten sijaan. Hän halusi elää Jumalan suunnitelmissa. Ja niin hän teki, vaikka ei usein ymmärtänyt asioiden kulkua, Jumalan toimintatapoja eikä aikatauluja...

"Terah otti mukaansa poikansa Abramin, poikansa Haranin pojan Lootin sekä Abramin vaimon Sarain ja lähti kulkemaan heidän kanssaan Kaldean Urista Kanaaninmaan suuntaan. Tultuaan Harraniin he jäivät sinne asumaan. Terah eli kaikkiaan 205 vuotta ja kuoli Harranissa. 

Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle annan. Minä teen sinusta suuren kansan ja siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille.

Niin Abram lähti Herran käskyn mukaan..."*
1. Moos. 11:31-32, 12:1-4 KR-92  * (Abramin mainitaan olleen 75 vuotias tuossa vaiheessa... Hän sai muuten myöhemmin Jumalalta uuden nimen: Aabraham. Ja vaimolle Jumala antoi nimen Saara.)


"... ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." ☀️

Se Jumalan suunnitelma on yhä voimassa ja toiminnassa. Aabrahamin jälkeläinen: Jeesus, toi siunauksen kaikille kansoille! Avasi lahjana tien taivaaseen... Ja sitä taivasta me odotamme vielä; kun olemme vielä täällä oman elämämme matkalla sinne. Unelma on voimassa ja elää, toteutuu täysin!

Sitä unelmaa meidänkin kannattaa elää...! Koska Jeesus jo kärsi syntiemme rangaistukset, ja niin avasi meillekin jokaiselle taivaan.





4 kommenttia:

  1. Amen! Ihanan rohkaisevia tekstejä kirjoitat aina☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanan rohkaisevasta kommentistasi❤️ Näitä tämmöisiä kirjoittelen kun itse tarvitsen niin paljon sellaista:)

      Poista
  2. Varmaan hyvä kirja se Aabrahamin laulu. Pitääpä tutustua siihen, jos sattuisi joskus tulemaan vastaan. Minullakin on ollut tuo kirjahyllyunelma, ja nythän meillä on jo aivan liikaakin kirjoja, etteivät mahdu hyllyihinkään kaikki. Mutta on kiva kun sieltä löytyy aina jotain uutta luettavaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihanaa kun voi omasta hyllystä ottaa lukemista🙂 Minäkin ottaisin varmaan nyt sen Aabrahamin laulun luettavaksi, jos se jostain laatikosta esiin tulee. Nyt kuitenkin on laatikoita setvitty jonkin verran, niin sikäli toiveita on🙂

      Poista