maanantai 21. syyskuuta 2015

Hyvinä ja pahoina päivinä

Hyvinä päivinä... niitä voivat olla ihan vain nekin, kun huolet eivät täytä kaikkia ajatuksia ja osaa iloitakin jostain...

Pahoja päiviä... niitähän riittää. Niitä voi olla niin monenlaisia. Joskus ne pahat päivät ovat paljon jotain pientä, kuin hyttyset kimpussa.  Tai peräti mäkäräiset, tai inhat hirvikärpäset... Parvi tämmöisiä kiusoja voi jo saada sekopäiseksi. Jollakin puolestaan voi olla ihan toisenlaiset kiusat. Joku "iso peto", joka saattaa saada kauhun valtaan.

Kun meitä ihmisiäkin on niin monenlaisia, niin suhtautumisemme kaikkiin kiusoihin on niinä pahoina päivinä kovin erilaista. Joku ottaa positiivisella asenteella "lunkisti vaan" - kaikki lutviutuu, ainakin ennenpitkää - tyylillä.  Toinen, synkemmällä luonteenlaadulla varustettu, voi vaipua epätoivoon pienemmästäkin vaivasta.  Joku käpertyy kokoon itkemään omissa oloissaan.  Toinen lamaantuu niin, ettei osaa ryhtyä mihinkään. Joku menettää "kaikki kauniit värit" elämästään ja näkee tulevaisuudenkin vain sellaisena.  "Kiusa se on pienikin kiusa". On se kiusa ja vaiva sitten iso tai pieni, lyhytkestoinen tai jatkuva, ennalta pelätty tai yllättäen tuleva,  olemme me sitten heikkoja tai vahvempia, positiivisia tai synkkäluonteisia, niin yksi on luvannut olla kanssamme joka päivä: Jeesus itse! Se kattaa hyvät ja huonot päivät. Hän valvoo kaikkea meille tapahtuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti