perjantai 11. syyskuuta 2015

Taakankantajia


"Kantakaa toistenne kuormia, ja niin te täytätte Kristuksen lain." Gal. 6:2


Kuka osaa lohduttaa surevaa?  Se, joka itse on ollut lohdutuksen tarpeessa.

Kuka ymmärtää köyhää ja puutteenalaista?  Se, joka tuntee omakohtaisesti puutteen tien.

Kuka tuntee sairaan kivut?  Se, joka on itse kivuissaan.

Kuka tuntee yksinäisyyden tuskan?  Se, jota on yksinäisyys kalvanut.


Taakankantajia me olemme. Omiemme - ja samalla kenties toistemme taakkaa hivenen keventäen... Meitä kaikkia vajavaisia, heikkoja, puutteenalaisia, kivuissamme olevia taakankantajia ymmärtää yksi - ihmisen tien käynyt - Jeesus, Jumalan poika. Hän tekee sen täydellisesti. Hän kantaa meidänkin taakkamme.

"Sillä sentähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu,  voi hän kiusattuja auttaa." Hebr. 2:18

2 kommenttia:

 1. Aamen♥
  Yksi itselleni tärkeä kehoitus, on se, että saamme heittää murheemme Hänen harteilleen. Vaan ,miten ihmeessä omien taakkojen jättäminen edes tuokioksi tyystin Jeesukselle, onkin niin vaikeaa??!! Megamurehtiminen on taakkojen taakka. Viikossani olen saanut elää erään ihmisen rinnalla, kuunnella ja kannustaa luottamaan siihen, että polkumme kulkevat kuitenkin juuri siihen suuntaan, mikä meille on parhaaksi. Kivikkojen, mäkien, kuoppien ja myrskyjen takaa avautuu hyvää. En ehkä osaisi löytää juuri oikeita sanoja lohduksensa, ellen olisi kulkenut elämässäni samankaltaisten kivikkojen yli, vertavuotavin jaloin, kyynelistä kostunein poskin. Tuo kaikki, mitä kirjoitit on niin totta! Heikkoina ja hauraina saamme olla vahvoja. Vaillinaisina ja säröisinä ainutkertaisia. Ja se, mitä emme jaksa kantaa, on jo kannettu perille. Flunssan otteesta, siunausta ja kepeyttä viikonloppuusi toivotan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten tutulta kuulostaa tuo, että niitä omia taakkoja ja murheita on TOSI vaikea jättää edes hetkeksi Jeesukselle! Ja tuo sana megamurehtiminen onkin oikein kuvaava sana. Harvemmin sellainen ihminen osaa asettua toisen näkövinkkelistä katsomaan, jolla ei sitä omakohtaista kokemusta ole. Voi jotenkin ymmärtää, mutta ei kuitenkaan ihan... ei niitä kaikkia tunteita mitä vaikeisiin päiviin sisältyy. Siunattua, rauhallista viikonloppua sinulle sinne! Ja pikaista flunssan hellittämistä...

   Poista