perjantai 4. maaliskuuta 2016

Rohkaisua juuri meidän mietteisiimme

Eilen kääntyi minun ja isännän keskustelut vähän synkille vesille. Toinen murehti, mitä ikäviä asioita tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan ja toinen mietti, miksi menneet menivät niin kuin menivät.

Saimme kuitenkin kumpikin rohkaisua. Sitä löytyi Wislöffin kirjasta nimeltä Rukouskirjani. Toinen sai kohdan "Hän tekee uutta":

"Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?" Jes. 43:18-19

"Herra, minä en halua takertua ennen tapahtuneisiin. Niillä on varmasti tarkoituksensa, vaikka se tuntuukin käsittämättömältä. Irrota minut niistä. Tee minut vapaaksi - niin, että voin avautua sille, mitä vastedes tapahtuu. ...Sinä pystyt raivaamaan minulle tien. Sinulla on jotakin uutta minun varalleni. Ehkä ensimmäinen pieni taimi jo kurkistaa esiin. ... Sinä hallitset tilanteen. Sinulla on keinoja, joita minä en tunne. Suunnitelmaasi ei kukaan voi sekoittaa. Ja koska sinä rakastat minua, on tapahtumassa oleva uusi minulle hyödyksi - tänään ja aina." 

Toisen saama rohkaisu oli "Huolta vailla":

"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi."
                                                                                                                                                                                 Fil. 4:6

"Emme saa olla huolissamme mistään - olkoon se mitä hyvänsä ja olkoon tulevaisuus miten epävarma tahansa. ...Kaikki asiat - pienet ja suuret - kaikki mikä koskee läheisiäni, terveyttäni, toimeentuloani, työtäni tai mitä hyvänsä vaikeuksia, minun tulee jättää sinun vastuullesi, Jumalani. Minun tulee huutaa avukseni sinun nimeäsi... puhua sinulle siitä mikä on sydämelläni. ...Ja sitten minun on kiitettävä... huolenpidosta, jota olet osoittanut minulle tähän päivään asti; siitä että nytkin tahdot auttaa minua. ...saan tuntea rauhaa, joka käy yli kaiken ymmärryksen."

Nämä oli sellaista "täsmähoitoa" meille.


4 kommenttia:

 1. Herralla on usein meille varattuna ihan täsmähoitoa, se on virvoittavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on kyllä erityisen ilahduttavaa. Se antaa taas rohkeutta.

   Poista
 2. Kiitos, hyvä täsmähoito minullekin. Johtuukohan se tästä iästä, vai mistä? Usein on aivan samanlaisia murheita, kun nuo teidän aatoksenne. Oikein hyvää talvilomaviikkoa teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nyt jo palattiinkin reissultamme. Varmaan se ikäkin on tässä iso tekijä.

   Poista