lauantai 16. syyskuuta 2017

Hän on meidän turvamme!

"Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin?  Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin?"  Ps. 27:1 (v. 1992 käännös)"Pelottomuus ja usko Jumalaan on yhdistetty jotenkin samaksi asiaksi. Joka uskoo, ei pelkää, ajatellaan totisesta kristitystä. Ja pelkäävät Jumalan lapset ovat entistä enemmän peloissaan, sillä he eivät kykene saavuttamaan sellaista uskoa. On varmasti niin, että rakkaus ja usko karkottavat pelon. Samoin kuin totta on se, että jolla on uskoa edes hitusen verran, voi uskollaan siirtää vuoria toiseen paikkaan. Meistä ei taida olla kuitenkaan vuorten siirtäjiksi tai pelon karkottajiksi. Jumalan kehotus pelottomuuteen lienee kuitenkin realistisuudessaan enemmän lohdutus kuin vaatimus. Jumala tahtoo sanoa meille pelokkaille, että ei tarvitse pelätä, koska hän itse on meidän kanssamme. - Jumala on valoni, apuni ja turvani, miksi siis säikkyisin, ketä pelkäisin."

Juha Vähäsarja/Joka päivä Jumalan kämmenellä/Kustannus Oy Arkki


----


"The LORD is my light and my salvation; whom shall I fear? the LORD is the strength of my life; of whom shall I be afraid?"  (King James Bible)


Tuo psalminkohta 27:1 on käännetty näinkin: "Herra on minun valoni ja pelastukseni. Ketä minä pelkäisin? Herra on elämäni turva. Ketä minä säikkyisin?"  

Näin Uusi Tie -lehdeltä saamani "Jumalan kansan Pyhä Raamattu".  Tuossa on käytetty sanaa "pelastukseni". Vanhemmassa kirkkoraamatussa  v. -33/-38  siinä on sana "autuuteni". 
5 kommenttia:

 1. Noinhan se juuri on! Ei Jumala vaadi meiltä pelottomuutta, vaan lohduttaa, että ei tarvitse pelätä. Vähäsarja osaa kirjoittaa ihanan armollisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin osaa ja juuri sen vuoksi tykkäänkin hänen kirjoituksistaan:)

   Poista
 2. Tuohon voin sanoa, että kun tietää että Hän on, ei tarvitse enää pelätä, mitään. Kaikki on ennalta suunniteltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka sen tietää, niin kummasti se tietoisuus vain jossain ryteikössä ollessa ikäänkuin hämärtyy näkyvistä. Mutta vaikka itse ei näekään, onneksi Hän näkee!

   Poista
  2. Joo'o, on se kadoksissa välillä ollut mullakin...usko.

   Poista