lauantai 23. syyskuuta 2017

Meidän osamme Hänessä

"...mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken."  2 Kor. 6:10"Apostoli kuvaa näissä lyhyissä sanoissa kristittyjen osaa maan päällä. Useimmat meistä tuntevat paremmin sanojen alkuosan kuin loppuosan. Me tiedämme paremmin, mitä on olla omistamatta, kuin omistaa kaiken. Me katsomme itsemme sokeiksi puutoksiimme, emmekä näe rikkautta, joka on Jumalassa.
Me olemme yhtä lähellä Jumalaa, kun olemme hänen kasvojensa edessä kertoen köyhyydestämme, kuin silloin, kun suuresti iloiten riemuitsemme kaikesta siitä, mitä omistamme uskoessamme suureen Jumalaamme. Me olemme samalla tavoin Jumalan lapsia valittaessamme hätäämme kuin kiittäessämme Herraa. Meidän lapsen suhteemme ei muutu, vaikka meiltä puuttuvat tunteet ja tunnelman tuoma ilo.
Meidän suhteemme Jeesukseen on ratkaisevaa. Hänessä me omistamme kuitenkin kaiken. Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi. Tässä ei sanota mitään siitä, että meidän olisi tunnettava jotain tai oltava jotain tai osattava jotain.
Se, jolla ei ole mitään, lepää Jeesuksessa, ja hän kiittää Jumalaa siitä, että hän saa omistaa kaiken Jeesuksessa, Vapahtajassaan. Niin saamme siis lopettaa valittamisen ja olla murheellisinakin aina iloisia."  Hiljaisia hetkiä/H.E. Wislöff


2 kommenttia: