lauantai 7. lokakuuta 2023

Siunataan nykyajan uskon sankareita...

Tämän aamun luettavissa oli mm. Hebrealaiskirjeen kohta 11:32-40, jonka luin v. -92 suomennoksen mukaan. Kirjoitan sen tähän, koska se sai minua ajattelemaan niitä, jotka omassa ajassamme samankaltaisia uskon sankareita ovat, sillä heitä kyllä on. Muistetaan rukouksin heitä! 

"Mitäpä tähän enää lisäisin? Minulta loppuisi aika, jos kertoisin Gideonista, Barakista, Simsonista ja Jeftasta, Daavidista ja profeetoista. 

Uskon voimalla he kukistivat valtakuntia, pitivät yllä oikeutta ja pääsivät näkemään lupausten täyttymisen.

He tukkivat leijonien kidat, sammuttivat roihuavan tulen ja välttivät miekaniskut. He olivat heikkoja, mutta he voimistuivat, heistä tuli väkeviä sotureita, he työnsivät takaisin vihollisen joukot.

Jotkut naiset saivat  kuolleet omaisensa elävinä takaisin. Monet kidutettiin hengiltä. He olivat torjuneet heille tarjotun vapautuksen, koska halusivat parempaan ylösnousemukseen. 

Toiset saivat osakseen pilkkaa ja ruoskaniskuja, jopa kahleet ja vankeuden. Heitä kivitettiin kuoliaaksi, heitä sahattiin kahtia ja surmattiin miekalla lyöden. 

He joutuivat kuljeksimaan lampaan- ja vuohennahat vaatteitaan, he kärsivät puutetta, heitä ahdistettiin ja piestiin. He olivat liian hyviä tähän maailmaan, ja niin heidän oli harhailtava autiomaassa ja vuorilla ja asuttava luolissa ja maakuopissa. 

Kaikista näistä on heidän uskonsa perusteella annettu kirjoituksissa hyvä todistus, mutta sitä, mikä on luvattu, he eivät vielä saaneet. Jumalalla oli näet meitä varten varattuna vielä parempaa, eivätkä he siksi voineet päästä täydellisyyteen ilman meitä." Hebr. 11:32-40 KR-92

Tuonkaltaista voi havaita nykyajassakin.






2 kommenttia:

  1. On tosiaan nykyäänkin. Vainottuja kristittyjä ym. He tarvitsevat rukousta. Minulla on muuten tällä hetkellä Tuomarien kirja menossa Vanhassa testamentissa, ja juuri tänä aamuna luin tuosta Jeftasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, sulla just se Jefta olikin esillä:) Monet on kyllä niin kovilla, että ihmettelee, kuinka he jaksavat. Mutta varmaan onkin täytynyt saada Jumalalta se kaikki kestävyys. Ai niin muuten, tuli mieleen aamulla kirja Siperian kierros, jossa Juho Punkan kokemuksia. Se oli mulle nuorena vaikuttava kirja useammallakin tavalla. Ja yksi vankilakohtauskin jäi mieleen, sen takia, kuinka Jumala auttoi häntä kestämään siinä. Innostuin jopa aamulla piirustelemaan kuvaa siitä tilanteesta.

      Poista