tiistai 27. helmikuuta 2024

Kaipausta...

"...Enkö minä sanonut sinulle,
että jos uskoisit, 
niin sinä näkisit
Jumalan kirkkauden?" 
(Jeesuksen sanat) Joh. 11:40

 - Mutta tänään auttaa Herra (vanha sanonta)

Nämä ajatukset tuli tänä aamuna mieleen, kun olin heti ylösnoustuani ehtinyt miettiä, että 'kun "joka" aamu tuntuu niin vaikealta'.

Haluaisin, haluaisimme kokea, nähdä, iloita siitä, että näkisimme Jumalan omassakin elämässämme toimivan!

(Olen nyt lukenut ystävältä lainaksi saamaani Keikkamiehen hartauskirjaa 2, jonka on kirjoittanut Pekka Simojoki. Se on tosi hyvä kirja! Kun sitä lukee, saa ihmetellä Jumalan tekoja ja ilmestymistä monien elämässä ihan yllättäen. Se saa kaipaamaan sitä, että Jumalan toiminta näkyisi omassakin elämässä.)

Hengen vaikutustapoja:

"Myös palvelutehtäviä on monenlaisia,
 mutta Herra on sama.
Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia,
mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa,
on sama.
Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin 
erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi.
Yhden ja saman Hengen voimasta
toinen saa kyvyn jakaa viisautta,
toinen kyvyn jakaa tietoa,
toiselle sama Henki suo uskon voiman,
toiselle parantamisen lahjan.
Joku saa voiman tehdä ihmeitä,
joku profetoimisen lahjan, 
joku kyvyn erottaa henget toisistaan,
joku kielillä puhumisen lahjan,
joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta.
Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki,
joka jakaa kullekin oman lahjansa niin kuin tahtoo." 1. Kor. 12:5-11 KR-92

"Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama " 1. Kor. 12:4 KR-92

Ja joku saa laulaa, soittaa ja puhua; ja vaikka  kirjoittaa kirjan, saman Hengen vaikutuksesta! Ja hänelle itselleen asia voi olla vähän pimennossa, milloin Jumala erityisesti jotain tekee; sillä se voi olla niin, että aikojen päästä hän saa siitä kuulla, mitä tapahtui.


7 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, haluaisin nähdä tai ainakin tietää. Luotan kuitenkin siihen, että Jumala kuulee rukoukset ja lupauksensa mukaisesti vastaa niihin sitten kun on aika. Mitä tapahtuu kaiken aikaa salassa meiltä, mitä kenties muiden ihmisten elämän ja töiden aikatauluihin liittyvää meidän pitää tietämättämme odottaa? Olen nähnyt läheisen elämässä melkein uskomatonta tapahtumien ja olosuhteiden ajoitusta. Kun hän oli pimeässä laaksossa, kaikki edessäpäin oleva oli jo piilossa valmistettu Jumalan hyvän suunnitelman mukaisesti. Ja niin paljon kuin hän pelkäsi ja kärsi! On niin vaikea odottaa ja luottaa, kun mitään ei näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, että koko ajan varmaan Jumalan suunnitelmat etenee, vaikka ei itse näkisi eikä ymmärtäisi mitään. Kun muistaisikin aina tuon, että jotain on tekeillä kuitenkin!

      Poista
  2. Joskus voi olla Pyhän Hengen johdatuksessa ja työssä ihan tietämättään. Miehelleni on käynyt useamman kerran, että joku on jopa vuosien päästä sanonut: "Muistatko kun silloin kerran rukouksessa sanoit, että... Se asia tapahtui juuri niin ja oli hyvä kun se oli sanottu etukäteen." Mies ei juuri koskaan muista mitään sellaista sanoneensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen on tosi rohkaisevaa, kun saa kuulla Jumalan teoista noin, vaikka ei itse muistaisi mitä on tullut sanottua.

      Poista
  3. Pitäisi kyllä lukea noita Pekka Simojoen hartauskirjoja. Ne ovat varmasti rohkaisevia. Tuli mieleen tuosta Joh. 11. luvusta, että onneksi hän silti sai nähdä Jumalan kirkkauden, vaikka uskoa ei paljon ollutkaan, ei ainakaan siihen että Jeesus herättäisi Lasaruksen kuolleista. Siunausta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siis Martta sai nähdä 😊 Ja muutkin kyllä.

      Poista
    2. Se just on ihanaa, että Jumala voi yllättää... vaikka ihminen ei edes osaisi oikein odottaa juuri mitään tapahtuvan! Se muuten on yksi seikka, joka noissa Simojoen kertomuksissa on, että siellä on just niitä Jumalan yllätyksiä kerrottu! Siunausta sinulle myös!☀️

      Poista