lauantai 18. kesäkuuta 2016

Enkö sanonut sinulle?

"Kerran on Jumala sanonut, kahdesti olen sen kuullut: väkevyys on Jumalan." Ps 62:12


"Me ihmiset olemme hitaita ymmärtämään ja hitaita uskomaan hengellisiä totuuksia. "Kerran on Jumala sanonut."  Sen olisi pitänyt riittää. Kun Jumala, kaikkiviisas, sanoo, tulisi meidän kuunnella, nöyrtyä myöntämään se todeksi ja uskoa. Mutta tuo yksi kerta ei riittänyt. "Kahdesti olen sen kuullut: väkevyys on Jumalan." Sinäkin olet kuullut saman totuuden kerran ja kahdesti. Se on kaikunut korvissasi lapsuudesta saakka. "Väkevyys on Jumalan." Oletko myös tarttunut siihen uskossa - ehdoitta, niin että uskallat järjestää elämäsi sen mukaan? Otatko Jumalan vallan lukuun jokapäiväisessä elämässäsi?  "Väkevyys on Jumalan." Hänen valtansa on rajaton. Luota siihen ja elä sen mukaan."


Ylläoleva teksti: Fredrik Wislöff kirjassaan Voimallinen on Hänen armonsa. Kirjassa on "sana vuoden joka päivälle psalmien kirjasta otetuin tekstein".

---

Tuossa alussa, kun oli tuosta hitaasta ymmärryksestämme ja uskostamme ja sítten tuo: "Kerran on Jumala sanonut" niin eikö vain minulle heti siinäkin tullut mieleen, että vain kerran... minulle ei helposti riitä se yksi sanominen... Pitää kuulla toisenkin kerran ja useamminkin. Onneksi Jumala on kärsivällinen kanssamme!
  

4 kommenttia:

 1. Niin tosiaan, minä ainakaan en oikein kerrasta tahdo oppia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina huomaan joutuvani "laiskanläksylle", mutta kertaushan on opintojen äiti..

   Poista
 2. Niin se on, ellei Jumala olis kärsivällinen ja pitkämielinen, ei ihmiskunnalla olis tulevaisuutta.

  VastaaPoista
 3. Ja jos Jumalan kärsivällisyys ja pitkämielisyys meitä kohtaan olisi samaa tasoa kuin ne meillä itsellämme ovat, niin se olisi loppunut jo ajat sitten...

  VastaaPoista