maanantai 24. huhtikuuta 2017

"Hän löysi sen autiosta maasta"

"Hän löysi sen autiosta maasta, karulta seudulta, joka huusi tyhjyyttään. Hän otti sen hoiviinsa ja huolehti siitä, hän varjeli sitä kuin silmäteräänsä. Niin kuin kotka suojelee pesäänsä ja liitelee poikastensa yllä, niin kuin se kantaa niitä siivillään, niin Herrakin kuljetti kansaansa." 5 Moos. 32:10-11 (uudempi käännös)
"Mooses lausui nämä Israelin kansan vaellusta kuvaavat kauniit sanat elämänsä illassa. Koko kansa oli koottu kuuntelemaan Moosesta ja Joosuaa. Päällimmäisenä oli kaikista kovista koettelemuksista huolimatta jäänyt kokemus: Herra löysi, otti hoiviinsa, huolehti ja varjeli perille. Mekin käymme omat taistelumme, koemme ilomme ja tappiomme. Kukin meistä saa määräosansa kärsimyksestä ja autiomaan korpiteistä. Ja silti voimme rehellisesti sanoa, kun taaksepäin katselemme: Jumala otti hoiviinsa meidät ja meidän kipumme. Hän huolehti ja varjeli tiellä, suojeli pahan palavilta nuolilta. Pian saamme kaikkien pyhien kanssa ylistää Jumalaa siitä, että hän kuljetti perille saakka lupauksensa mukaisesti." JuhaVähäsarja/ Joka päivä Jumalan kämmenellä

2 kommenttia:

  1. Niin se on, että Herra huolehtii meistä ja vie perille asti. Kaunis kuva muuten, siinä valo näkyy hienosti puiden takaa.

    VastaaPoista