keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

"Onko mitään hukassa?"

Tuo otsikon kysymys on yhdestä kirjasta peräisin, mutta sopi niin tämän aamun mietteisiini. Kirjoitin tänä aamuna vihkooni näin: "Tunnen olevani vähän hukassa. Kivikkoiselta tuntuu jalkojen alla polku, mutta en pysty näkemään eteeni, koska on pimeä. Millainen on maasto edessäpäin? Ainakaan nyt en ole saanut nauttia kauniista, avarista maisemista. Jossain risukossa, koleikossa tunnen olevani."

Kun olin tuon kirjoittanut, pöyhin pöydällä olevia kirjoja, ja yhden välistä löysin pikkuruisen lapun, jolle olin pari kuukautta sitten kirjoittanut: " 'Vaarallisia' mietteitä. 25.2.17.  Kaukana siintää korkea vaara. Lähemmäs saapuessa se näyttää laskeutuvan ja häviävän näkyvistä lopulta kokonaan. Siellä se kuitenkin on. Entistä lähempänä."Sitten kaivoin esiin kirjan Taluta tielläs, josta tämän jutun otsikkokin on peräisin. Juuri tuo otsikko minua puhuttelikin, sillä olinhan juuri kirjoittanut olevani kuin hukassa... Ja tuon kirjan tekstin jakeena kyseisellä sivulla oli "Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on."  (Matt. 18:11).  No, niin. Olihan sopiva jae mietteisiini. Ja sain aiheen kirjoittaa vihkooni: "Kai löydät minutkin täältä risukosta?"

Ja vielä sellainen jännä seikka, että kun rupesin tarkistamaan tuota kirjassa ollut jaetta Matt. 18:11, niin eihän lukemassani Raamatussa (-33/-38) ollut koko jaetta lainkaan! Kaivoin esille sen vanhemman "väliaikaisraamatun" (1861/1913) ja siinä oli se tässä muodossa: "Sillä Ihmisen Poika on tullut pelastamaan sitä, mikä on kadonnut."  No sitten otin esiin Uusi Tie -lehdeltä saamani Raamatun (-33/-38 käännös ja kieli korjattuna)  ja siinä se oli tässä muodossa: "Sillä Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, joka on kadonnut."  Minulle jäi siis arvoitukseksi, mikä Raamattuversio se on ollut, jossa tuo jae on ollut, ja tuossa muodossa... Se on siis vielä hukassa, mutta jospa sekin vielä löytyisi:) Luukkaalta tuo jae kyllä löytyy tuossa etsimässäni muodossa:

"Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan stiä, mikä kadonnut on."
Luuk. 19:10


Hyvää keskiviikkoa itsekullekin!
  

2 kommenttia:

  1. Kylläpä Jeesus meidätkin löytää risukoistamme ja kivikoistamme :) Voimia sinulle tähän elämänvaiheeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on:) Aina välillä kumminkin tarvitsee vakuutusta siitä asiasta. Eiköhän se tästä, kun vain malttaisi elää päivä kerrallaan, tulevia päiviä murehtimatta.

      Poista