maanantai 10. huhtikuuta 2017

Usko ainoastaan!

"Älä pelkää, usko ainoastaan." Mark. 5:36

"Kysymys Kristuksen avun mahdollisuuksista ja hänen auttamishalustaan on polttava siellä, missä ollaan riippuvaisia Herrasta. On yritetty saada apua muualta; nyt on täytynyt suunnata mieli Herraan. Epäuskoinen, s.o. jumalaton, ei turvaa Herraan. Sen tekee vain jumalaapelkääväinen. Mutta hänenkin tiensä tukkijana on epäilys. Epäilys on vaarallinen. Se voi syöstä ihmisen paatumukseen. Mutta epäilys on myös luonnollinen. Epäilijän osaveljinä ovat Raamatussa Natanael ja Tuomas; taisipa epäilyksen koulussa olla synagoogan esimies Jairuskin, jolle Kristus yllemerkityt sanat lausui. Raamatun epäilijöitä Herra ei sysännyt luotaan, vaan auttoi heidät uskonelämään. Älä sentähden tuomitse itseäsi, jos tarvot
epäilyksen suossa.

Usko särkee epäilyksen vallan. Hätäinen ikävöi Herran apua ja armoa. Tunnossa on poltto, joka ei anna rauhaa. Se ajaa etsimään Kristusta. Sentähden hätäinen nähdään sanan ääressä. Sentähden hän ottaa seurassa keskustelun aiheeksi pelastumisen. Moni hätäinen on kuluttanut aikaa Raamatun ääressä pelolla ja vavistuksella etsien sitä sanaa, joka tuo avun, Toinen on kulkenut monet askeleet vain siksi, että saisi Herran koulussa olevalta kuulla Kristuksen armoäänen, koska epäilys on sulkenut Pyhän kirjan. Usko tekee ihmisestä janoisen. Hän on kuin kuiva maa, joka särpii siihen tulevan kosteuden. Usko ei voi tehdä tyhjäksi Herran sanaa. Se pitää siitä kiinni, vaikka se olisi aivan käsittämätön. Jairuskin asteli Herran seurassa varmana siitä, että Jeesuksella on vielä apu hänellekin. Apu tuli.

Usko pitää mahdottomat mahdollisina, ja toivottomuuksissa se on toivorikas.
Siinä on uskon salaisuus.

Säilytä sinä se sana, jonka olet Herralta saanut. Se muuttaa sinunkin mahdottomuutesi mahdolliseksi."

Kirjasta Taluta tielläs/teksti huhtikuun 10. päivälle Virtaniemi Pentti. Virreksi oli merkitty 171:5 ja se on vanhasta virsikirjasta, koska kirjakin on vuodelta 1944.

2 kommenttia:

  1. Osaisipa aina janota Jumalan sanaa. Liian vähän sitä on nytkin tullut luettua... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samahan se minullakin on. Joskus on tullut luettua järjestelmällisesti, mutta nyt enemänkin sellaisia "haukkapaloja".

      Poista