maanantai 1. toukokuuta 2017

Oletko sinä se tuleva?

"Mutta kun Johannes vankilassa ollessaan kuuli Kristuksen teot, lähetti hän opetuslapsiansa sanomaan hänelle:

 Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille:

Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette:
sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät,
pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat,
ja kuoleet herätetään,
ja köyhille julistetaan evankeliumia.
Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun." 
Matt. 11:2-6Tässä tapahtumassa pistää silmään tuo, että Johannes laittaa opetuslapsensa kysymään tuollaista Jeesukselta. Olihan Hän itse kastanut hänet ja todistanut Jeesuksesta, että Hän se luvattu oli.

"Tämä tapahtui Betaniassa, Jordanin tuolla puolella, jossa Johannes oli kastamassa. Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: 

Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" 
Joh. 1:28-29

Oliko selitys se, että Johannes oli  joutunut nyt vankilaan? Oliko hänelle tullut epäilyksen hetki? Ehkä Jeesus ei näyttäytynytkään nyt hänen silmissään siltä, mistä hän oli aiemmin ollut aivan varma. Olihan hän nytkin vankilassa ollessaan  kuullut Jeesuksen teoista ja silti hän halusi kysyä kysymyksensä. Emme tiedä tarkalleen, mitä Johannes mietti.  Mutta onhan meilläkin ne hetkemme, jolloin kaikesta ennen koetusta huolimatta kysymme sen oman kysymyksemme Jeesukselta, koska Hän ei näyttydykään nyt silmillemme  sellaisena kuin olimme odottaneet. Hän se kumminkin on, se sama Jeesus!

2 kommenttia:

  1. Vaan se oli hieno juttu, että Jeesus vastasi asiallisesti Johanneksen kysymyksiin, vaikka niissä oli hiven epäilyksen makua. Epäileminen ja kyseenalaistaminen on inhimillistä ja Jumala näyttää hyvinkin kestävän sen - ja rakastaa silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on:) Kyllä Hän kestää ne kysymyksemme ja epäilyksen hetkemmekin.

      Poista