maanantai 24. heinäkuuta 2017

Oikeutta ja armoa

Pyörittelin aamulla mielessäni sanaa oikeudenmukainen. Sehän kuulostaa ihan hyvältä sanalta. Mutta kun erottaa sen sisältävät sanat erilleen; oikeuden...  mukainen, se kuulostaakin jo vähän tukalammalta. Kuin oikeuden päätökseltä. Noustuani ylös, luin eräästä hartauskirjasta tämän jakeen:

"Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun ARMONI ei sinusta väisty, 
eikä minun RAUHANLIITTONI horju, sanoo Herra, sinun 
ARMAHTAJASI." 
Jes: 54:10


Armoa voi saada osakseen se, joka ei sitä ansaitse... Jumala oli, ja yhä on, meitä kohtaan armollinen. Meitä kohtaan, jotka olisimme ansainneet Jumalan rangaistuksen ihan Aadamin ja Eevan ajoista asti syntiin syyllisinä. Mutta me saimme armon. Jumala rakasti meitä niin paljon, että lähetti rakkaan poikansa Jeesuksen tänne ihmisen osaan ja Hän lunasti meidät ikuisen kuoleman kirouksesta. Hän täytti kaikki vaatimukset edestämme. Rauhanliitto on voimassa. Se on tarjolla jokaiselle, joka sen haluaa vastaanottaa. Sotatila on päättynyt Jumalan ja ihmisen välillä...  Meidän ei enää tarvitse pelätä astua Hänen eteensä.

"Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra.
 Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; 
vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi."
Jes. 1:18

4 kommenttia:

 1. Kysymykseni ei liity aiheeseen, mutta kun blogiluettelossa oli sinun postauksesi Dingosta, niin se ei aukea..olisin vaan ollut kiinnostunut kun tykkäsin Dingosta silloin kauan sitten :) Että onko se vahingossa niin ettei aukea, vai oletko poistanut sen? Hyvää maanantaipäivää ja siunausta tähänkin päivään...ja sitä armoa tietty myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sulle:) Se tuli sinne näkyviin vahingossa jo tässä vaiheessa. Juttu on kyllä tekeillä ja tulossa luettavaksi, kunhan saan yhden kortin vielä kaiveltua esiin:)

   Poista
  2. Sain jutun valmiiksi sun kysymyksen siivittämänä:) Muuten se olisi voinut jäädä roikkumaan pidemmäksikin aikaa...

   Poista