perjantai 9. helmikuuta 2018

"Mitä hyötyä siitä sitten on?"

Noin kysyi minulta joskus nuorimmainen. Hänelle kun oli silloin tarkoitus hankkia uusi uimapuku ja hänellä oli jo mieluinen mallikin katsottuna. Piakkoin heillä oli tuloillaan leirikoulu ja siellä uimamahdollisuus, mutta se oli ulkona. Minä en silloin sattuneesta (mielestäni jäätävästä) syystä ollut  halukas antamaan lupaa uimiseen. Silloin oli nimittäin kylmä toukokuu. Ja hän sitten kysymään, että "Mitä hyötyä siitä  sitten on?"  Siitä uudesta uimapuvusta siis. Niinpä... mitä hyötyä... kun koko kesän uimiset ja lämpimät säät olivat kuitenkin odotettavissa edessäpäin. Ja täytyy sanoa, etten mitenkään levollisesti tuohon kysymykseen silloin vastannut, vaan vastaukseni oli senluontoinen, että se sulki enemmät napinat - sillä kertaa. Toinen neito jatkoi tosin samasta aiheesta myöhemmin, että uimalupa olisi saatava...

Jäin vaan tuon keskustelun jälkeen sitäkin miettimään, että ollaan mekin varmaan Jumalan lapsina hyvin usein tuollaisia...  Kysytään samalla tavalla; "Mitä hyötyä siitä sitten on?", kun emme malttaisi yhtään odottaa!

"Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. 
Odota Herraa." Ps 27:14

---
Kyllä he sen uimalupansakin saivat... Ja ihan nytkin olen itse saanut kokea, kuinka vaikeaa on odottaa, joskus ihan pientä ja "olemattomankin" tuntuistakin asiaa, vaikka vain vähän aikaa!


6 kommenttia:

 1. Näin se on, malttamaton on ihminen, minäkin aina välillä.

  Mukavaa viikonloppua sulle sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Joskus ihmettelee itseään ihan, kun ei pientäkään asiaa malttaisi odottaa. Ja toisinaan kuitenkin joutuu isojakin asioita odottelemaan kenties kauankin.

   Poista
 2. Kiitos tästä, tämä oli juuri sopiva. T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin silloin aikanaan tuon tapahtuman luonnoksiin kirjoittanut ja nyt vähän täydensin tekstiä:)

   Poista
 3. Odottaminen on aina hankalaa...ihminen on kärsimätön.. Siunausta päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan yllättävänkin kärsimätön toisinaan. Siunausta sinunkin päivääsi:)

   Poista