lauantai 26. toukokuuta 2018

Todellisia voimia

Levollisin, kiitollisin ja rauhallisin mielin ollessa, pyrkii jokin hyvin pian rikkomaan sen rauhan.
Jokin levottomuuden käärme luikertelee siihen "rauhan puutarhaan" tai ainakin kovasti yrittää sitä. Syntiinlankeemuksen jälkeen asia on ollut niin. Saatanan valta vaikuttaa jatkuvasti täällä yrittäen rikkoa rauhamme.

Mutta - on sitä paljon suurempi voima: Jumalan valta! Vaikka meitä täällä härnää, hätyyttelee ja pelottaakin saatanan jatkuva kiusa ja vyörytys meitä vastaan, ei meitä voi kukaan riistää Isän kädestä ja Hänen turvistaan. Täällä matkalla kyllä näemme ja koemme monenlaiset vihollisen järjestämät kiusat, mutta meidän turvamme on aina suurempi, kuin se, joka kiusaa.

"Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala,
sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret..." 5. Moos. 33:27
Isä on meidän rauhamme:
"...hän on meidän rauhamme..." Ef. 2:14

Kyllä me sinne kotiin vielä päästään, vaikka pitkältä matka tuntuukin. Koko ajan ollaan lähempänä.

Paavalikin tunsi sen heikkouden ja pelon, joka meitä niin usein kiusaa: "Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa..."
Mitä Paavali pelkäsi, sitä meille ei kerrota, mutta hän jatkaa: "...ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei  teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan." 1. Kor. 2:3-5

----

5. Moos. 33:27  "Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala..."
Ef. 2:14 "Sillä hän on meidän rauhamme..."
1. Kor. 2:3-5  "Ja ollessani teidän tykönänne..."2 kommenttia:

  1. Amen! Todellisia voimasanoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Piti etsiä itselle jotain vahvistavaa ja rohkaisevaa, kun oli niin lähellä, että olisi ajatukset menneet väärille urille.

      Poista