maanantai 11. marraskuuta 2019

Katsele valoa, älä väistyvää pimeyttä

"Niin he kestivät."*

Tänä aamuna tuli mieleen ajatus Paavalista; senkaltainen, vähän kademielinen, että hänen oli varmaan helpompi uskoa, kun oli kokenut niin paljon. Jeesus itse oli tiellä niin huomiotaherättävällä tavalla kutsunut hänet. Hän oli myös myöhemmin saanut poikkeuksellisen kokemuksen taivaasta, jolloin hänelle oli ilmoitettu merkittäviä asioita.

Mutta entä me, tavallisen tien tallaajat, jotka emme näe näkyjä, emmekä koe senkaltaisia ihmeellisiä asioita? Näitä ajatellessani tuli mieleeni jae: "...Autuaat ne, jotka eivät näe, ja kuitenkin uskovat!" Joh. 20:29  Jeesus sanoi niin epäilevälle Tuomaalle. Autuaiksi sanottiin myöskin niitä, jotka ovat murheellisia, sillä he saivat lupauksen lohdutuksesta. Autuaita olivat Jeesuksen sanojen mukaan myös esim. hengellisesti köyhät, vanhurskautta janoavat, kuten myös ne, joita Jeesuksen nimen tähden vainotaan, solvataan ja joista puhutaan kaikenlaista pahaa. Muitakin autuaiksi sanottuja oli. Kts. Matt. 5:2-11

"Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. " Hebr. 10:35

Apostoli Johannes kirjoitti evankeliuminsa loppupuolella näin, että "...nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että  Jeesus Kristus on Jumalan Poika..." Joh. 20:31 Kyse oli niistä tunnusteoista ja ihmeistä, joita Jeesus teki. Niitä kirjattiin ylös ihan meitäkin varten. Että uskoisimme.

---
*"Niin he kestivät."  Kuvittelin  tuon aamulla kirjoittaessani, että se on jae. No, tavallaan olikin, mutta ei ihan tuossa muodossa. Ihmettelin aamulla, kun en löytänyt jaetta, jonka varmasti luulin Raamatussa olevan. Useista yrityksistä huolimatta ei löytynyt. Jätin sitten jo asian sikseen. Kun sitten rupesin lukemaan hartauskirjan tälle päivälle olevaa tekstiä, siellä oli:

"...koska hän ikäänkuin näki sen, joka on näkymätön, 
niin hän kesti." Hebr. 11:27

Siinä se oli, mitä olin etsinyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti