lauantai 16. marraskuuta 2019

Edeltävalmistetuissa teoissa - apu Häneltä

"Mutta minä turvaan sinun armoosi;
 riemuitkoon minun sydämeni sinun avustasi. 
Minä veisaan Herralle, sillä hän on tehnyt minulle hyvin."
Ps 13:6

Samassa psalmissa, aivan alussa, psalmin kirjoittaja kysyy: "Kuinka kauan, Herra, minut yhä unhotat, kuinka kauan kätket minulta kasvosi? Kuinka kauan minun täytyy kantaa huolia sielussani, päivät päästään murhetta sydämessäni? ..." Ps 13:2-3

Molemmat oli läsnä; huoli, ja ilo siitä, että oli saatu apua. "Sillä hän on tehnyt minulle hyvin." Samanlaistahan se meilläkin usein on.

Minäkin eilen tiukassa rahatilanteessa toivoin apua. Toivoin että jälleen tulisi soitto mahdollisuudesta hakea niitä valmiita ruokia, vaikka olin jo ajatellut, että tuleekohan niitä enää edes. Kun sitten olimme kaupungilla, ja olimme ostoksemme kaupoista tehneet ja olimme viimeisellä kassalla ennen kotiinlähtöä, kävi niin, että rahat meni hyvin tarkasti niihin nopsaan haalittuihin ostoksiin; eli juuri sopivasti.  Ja siinä kassalla ollessa tuli sitten se odotettu soittokin jopa. Saatiin jälleen hakea valmista ruokaakin.

Olimme varmasti edellävalmistetuissa teoissa tässä kaikessa. Tähänhän liittyi vielä auto-asiaakin. Kun minä olin mennyt hakemaan niitä  valmisruokia, isäntä kävi kääntämässä auton. Siinä sitä tiukasti pyöräyttäessään hän kuuli epätavallista ääntä autosta. Testattiin sitä vielä muutaman kerran, ja aina sama juttu. Piti poiketa korjaamolle kysymään, mikä on. No, korjaaja totesi, että vika on sitä luokkaa, että se pitää heti ensi viikolla laittaa kuntoon. Pyörä voisi kuulemma irrota. Tuo vika olisi varmasti jäänyt huomaamatta tässä kohtaa, ellei sitä autoa olisi ruokaa hakiessa pitänyt niin tiukasti kääntää. Meidän pihassamme ei samanlaista käännöstä ole, eikä esim, ympyrässä ajo ole tarpeeksi tiukka käännös, jotta sen olisi huomannut.

Näin se Taivaallinen Isämme  voi asioita järjestellä! Me hätäilemme jotain, kun emme näe mitään joissakin asioissamme tapahtuvan, mutta samaan aikaan Hän järjestää jotain, jota emme edes osanneet lukuun ottaa.

Ja vielä tämäkin edeltävalmistettu asia: Kun aamulla nousin ylös, oli keittiön työpöydällä kaksi leivinliinalla peitettyä peltiä. Kurkistin liinan alle ja näin kohoamassa olevia pullia. Pöydällä olikin vanhimman tyttären kirjoittama lappu, että muuten olisivat paistovalmiita, vain voitelu puuttuu. Siihenkin oli järjestetty tarveaine jo valmiiksi jääkaappiin.  On täytynyt olla öinen leipoja.  Nyt minä siis menen pullia voitelemaan ja paistamaan:) 

 Siunausta sinun päivääsi!4 kommenttia: