sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Täysivaltainen taivaan kansalainen!

"Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä." Joh. 19:30 KR-92

"Koet, että olet huono kristitty. Et ole niin hurskas kuin nuo toiset totiset uskovaiset. Rukouksesi ei ole niin palava, todistuksesi jää liian usein sanomatta, luottamuksesi horjuu. Tahtoisit olla parempi, mutta mitä enemmän yrität, sitä huonommin onnistut. Alat jo epäillä, kuuluuko armo sinulle enää ollenkaan.
Kun Jeesus sanoi ristillä: "Se on täytetty", hän tarkoitti, että hän oli juuri sinun puolestasi hurskas, uskova, totinen ja palava. Hän tiesi, ettei sinusta ole Jumalan vaatimusten täyttäjäksi ja juuri siksi hän täytti tuon lain sinun puolestasi. Saat olla  vapaa! Saat olla Jumalan lapsi! Saat olla täysivaltainen taivaan kansalainen! Siksikö, että olisit hyvä? Pois niin ylpeät ajatukset. Ei, vaan siksi, että Jeesus on kerran sanonut ristillä nuo sinut vapauttaneet sanat: "Se on täytetty."  Juha Vähäsarja/Joka päivä Jumalan kämmenellä

Mitä sitten merkitsee olla täysivaltainen taivaan kansalainen? On oikeus käydä sen "kaikissa huoneissa". Kukaan ei voi ajaa sinua pois. Sinulla on oikeus tehdä "löytöretkiä" sen maan kaikiin paikkoihin, eikä kukaan saa ajaa sinua pois.
Jos koet olevasi lauman "musta" lammas, niin tiedä se, että kun Jeesus on sinut laumaansa ottanut, sinä olet osa sitä laumaa yhtälailla kuin kaikki muutkin.


2 kommenttia:

  1. Nuo ovat niin hyviä kirjoja silloin, kun on heikoilla! Lohdullisia ja rohkaisevia. Ihana aloittaa päivä tuollaisella tekstillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minä tykkään niistä kirjoista tosi paljon. Samoin Wislöffin kirjoista.

      Poista