sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Unen siivittämä aihe

 "...sinun varjelijasi ei torku." Ps. 121:3

Näin unta koulumaailmasta. Unessa kaiketi sekoittui taas sulavasti uutta ja vanhaa, ja jotain muuta.  Mutta eräs asia jäi erityisesti mieleen: ajatus esirukouksen voimasta ja tärkeydestä. Mieleeni tuli: "sinun varjelijasi ei torku."

Siinä unessa oltiin ainakin jonkun koulun pihalla, ja myös uusi koulu oli unessa esillä. Opettaja siinä sanoi rukoilevansa koulun puolesta. En tiedä tarkemmin, oliko koko koulun asiat siinä ikäänkuin hänellä mielessä, vai miten se oli, mutta jokatapauksessa; se tuli siinä minulle selväksi, että sillä on iso merkitys, jos on joku, joka rukoilee - vaikkapa koulun puolesta. Tai on joku muu esirukouksen kohde.

Voi olla, että se rukoilijasta tuntuu siltä, että onko tällä mitään vaikutusta. Tai joku rukouksen kohteena oleva voi olla itse täysin tietämätön esirukoilijastaan.

Mutta olipa meillä, tai ei, esirukoilijaa ihmisten keskuudessa, on meillä esirukoilijoita muitakin, paljon vahvempia:

"Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla." Room. 8:26

"Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme." Room. 8:34
Niitä rukouksen yhteyksiä ei ole poistettu...
Iloitaan siitä, että joku rukoilee meidän puolestamme!
Siinä on varmasti oikein hyvä päivystys koko ajan.


Jeesuksen sanat Pietarille:

"mutta minä olen rukoillut sinun puolestasi, ettei sinun uskosi raukeasi tyhjään.
Ja kun sinä kerran palajat, niin vahvista veljiäsi." 
Luuk. 22:32 
 

  ---

Ps. Se unessa näkemäni opettaja oli ihan oikea henkilö, vaikka koulualue, eli piha, oli unessa muka tuttu, oikeasti ei. Kyseinen opettaja saattaa ollakin uskova, vaikka en häntä juurikaan tunne.


4 kommenttia:

  1. Esirukous on tärkeää. Ja on ihanaa, että meillä jokaisella on se kaikkein suurin esirukoilija taivaassa! Joku voi myös rukoilla puolestamme, vaikka emme siitä itse edes tietäisi. Sekin on ihana ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan hyvä tietää, että esirukouksin meitä kannetaan.

      Poista