keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Täysin kykenemätön...

(Luuk. 13:10-17). Jeesus, sinä näit sen naisen, joka oli "täydelleen kykenemätön" oikaisemaan itseänsä. Minäkin olen sellainen, minussakin on "heikkouden henki". Pyydän, auta minuakin! Sitä naista sinä autoit. Sinä näit hänet, ja paransit hänet. Heti, kun sinä olit koskettanut häntä, hän parani.

Se nainen ei osannut odottaa enää apua mistään. Eikä sellaista olisi ollut hänelle tarjollakaan. 

Mutta sinä näit hänet.

Muutkin näkivät hänet kyllä, jopa paremmin kuin muita ihmisiä, huomattiin hänet erikoisen ulkomuotonsa tähden. 

Mutta sinä näit erilailla. 

Sinulla oli myös apu tarjolla tälle naiselle. Tänäänkin sinä näet kaikki avuttomat eri tavoin kuin toiset."Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääli meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman  syntiä." Hebr. 4:15

"...uskon kautta... saivat kokea lupauksien toteutumista... voimistuivat heikkoudesta, tulivat väkeviksi sodassa..." Hebr. 11:33-344 kommenttia:

 1. Silloin kun sitä on itse heikko ja täysin kykenemätön johonkin, tulee helposti tunne, ettei Jumalakaan voi auttaa tässä asiassa. Kuitenkin Jumala voi! Luin juuri eilen Kathryn Kuhlmanin kirjan Jumala voi, siinä oli rohkaisevia kertomuksia paranemisista. Kunpa saisi kokea jotain sellaista itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti saattaakin saada rohkaisua itselleenkin, kun lukee kertomuksia toisten saamasta avusta. Minulla on esim. pari kirjaa, joissa ihmiset kertovat saamistaan rukousvastauksista.

   Poista
 2. Kiitos, Metsäntyttö, näiden ajatusten jakamisesta! Meillä on suuri, kaikkivaltias Isä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi todellakin on. Ja onneksi saadaan lukeakin Isän ja Pojan sanoja, ettei tarvi pelkästään muistella vain.

   Poista