maanantai 8. maaliskuuta 2021

Jotain...

Menin ottamaan "jotain" rukouskirjasta. Ensin en ollut aikonut lukea yhtään mitään. Otin kahdesta kuukaudesta 8. pv:n jakeet. Eri kuukausien aamu- ja iltajakeet muodostivat minusta mieleenkiintoisen parin aiheeltaan, joten päädyin kirjoittamaankin.

Toinen jaepari puhui selvästi murheellisille  ja monin tavoin uupuneille. 

"Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon." Matt. 11:28 

"Sillä ei Herra hylkää iankaikkisesti; vaan jos hän on murheelliseksi saattanut, hän osoittaa laupeutta suuressa armossansa. Sillä ei hän sydämensä halusta vaivaa eikä murehduta ihmislapsia." Val. 3:31-33

Kaikella on jokin tarkoitus, minkä Hän sallii, vaikka se meistä näyttää aivan käsittämättömältä. Tarvitsin itse tällaista sanaa, koska olin "kysymysmerkkinä" ja alakuloisella mielellä. (Olin eilen lukenut nigerialaisnaisesta, joka menetti lapsensa jokeen, paetessaan hyökkääjiä. Sitten vielä illalla katselimme dokumenttisarjaa Estoniasta. Ja oman elämän asiat mietityttää.)

"Sillä ei hän sydämensä halusta vaivaa eikä murehduta ihmislapsia." Val. 3:33

---



"Hän on kuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy." Ps. 1:3

"sillä minulle on avautunut ovi suureen ja hedelmälliseen työhön, ja vastustajia on paljon." 1. Kor. 16:9


Toinen jaepari puolestaan puhuu menestymisestä; hedelmällisestä elämästä. Itseä tuollainen hedelmästä tai työssä menestymisestä lukeminen kirpaisee ja saa mutisemaan vastaan. Varsinkin tämä kohta:  "...ja kaikki mitä hän tekee, menestyy." Ps. 1:3

Vanhurskas on kyseessä. Siis Herran oma. Siinä vaelluksessa taatusti on puutteita, ja voi ajatellakin, etteihän sen takia mikään menesty, eikä kasva. Mutta tuo tuollaisenaan lienee liian yksioikoinen ajatus. Kukaanhan Herran omista ei ole täydellinen. Kaikista löytyy monenlaista vajavuutta ja virheitä, jonka vuoksi kaikki menisi niin, ettei menestystä näy.

Mutta mitä se sanottu menestys ja hedelmä mahtaa olla, kun "... ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy."

Kuka tunnistaa itsensä tästä. Voisi varmaan sanoa, että moni Herran ahkera ja hyvä työmies valittaa sitä, ettei mitään tuloksia näy. Mutta ehkä onkin niin, että me emme edes näe oikein. Me katsomme liian lähelle. Jumala näkee miten kauas siemenet lentävät. Ja Hän näkee, että ne kyllä kantavat satoakin; ne menestyvät, vaikka se voi olla meidän silmiltämme salattua. Toinen kylvää, toinen on sadonkorjaaja. 

Toinen näkökulma asiaan on, että saatamme katsoa liian kauas. Ehkä Jumala tekeekin työtään juuri meissä, omassa sydämessämme, mutta me emme käsitä sitä. Se on liian lähellä. Näemme vain, että vaikeaa on. Mutta työ onkin Jumalan.

"Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien." Ps. 1:6


Kenties  maa on roudassa vielä... mutta kevät tulee, maa sulaa...




4 kommenttia:

  1. Kun luin tuota, mitä kirjoitit, niin päähäni tuli sana: "Nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä", sehän voi tarkottaa myös vapautusta murheista ja ongelmista, mutta tietysti myös iankaikista vapautusta.Siinä viimeistään saamme levätä Jumalan rakkaudessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan, sellainenkin sana on. Usein sitä ajattelee, että kaikkea jatkuu aina vaan, mutta joka asialla on päätepisteensäkin. Rohkeasti saisi katsoa eteenpäin, kun Herra kuitenkin meitä hoitaa.

      Poista
  2. Minäkin luin yhtenä päivänä siitä nigerialaisesta naisesta. Tosi järkyttävä kohtalo hänellä. Minulle oli myös erityisen lohdullinen tuo Valitusvirsien kohta juuri nyt, kiitos kun jaoit sen! Kyllä Herra sitten tosiaan ilahduttaakin, vaikka on murhettakin sallinut.

    Tuosta menestyksestä tuli mieleen, että sitähän sanotaan, ettei Jumala odota meiltä tuloksia, vaan uskollisuutta. Ollaan uskollisia siinä vähässä, mitä meillä on, ja annetaan hänen huolekseen ne tulokset. Siunausta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan mun ei kannattaisi lukea mitään surullisia juttuja, koska ne jää päähän pyörimään. Toisaalta taas on varmaan hyvä joskus saada tietää mitä toiset käy läpi.
      Niin tosiaan sanotaan, että "uskollisuutta minä tahdon..." Herrahan se lopulta on, joka kaiken saa kasvamaan ja menestymään.

      Poista