maanantai 11. heinäkuuta 2022

Lähteitä kuivaan maahan

He pyysivät - ja saivat.

"Mutta ollessaan lähdössä Otnielin luo Aksa päätti suostutella isänsä antamaan heille lisää maata. Aksa pudottautui aasinsa selästä, ja Kaleb kysyi häneltä: "Mikä sinulle tuli?"

Aksa vastasi: "Toivota minulle onnea ja anna minulle lähtiäislahja. Sinä olet antanut minulle kuivan Negevin, anna minulle vesilähteitä." 

Ja Kaleb antoi hänelle Ylälähteet ja Alalähteet." Joos. 15:18-19 KR-92
"Simsonia alkoi kovasti janottaa. Hän huusi avukseen Herraa ja sanoi: "Sinä olet antanut tämän suuren voiton minulle, palvelijallesi, mutta nyt minä kuolen janoon ja joudun ympärileikkaamattomien käsiin."

Silloin Jumala avasi Lehin notkoon lähteen, josta tuli vettä. Simson joi, ja hänen voimansa palasivat. 

Siitä paikka sai nimen En-Kore*, ja se on Lehissä vielä tänäkin päivänä." Tuom. 15:18-19 KR-92 

* En-Kore merkitsee 'avunhuutajan lähde' 

---

Minua puhutteli tässä sekin, että he arkisesti pyysivät, ja myös saivat.  Sitä samaa luottamusta voisi itsekin Jumalaa kohti osoittaa, että pyytäisi, ja odottaisi saavansa.

Mietin eilen, ennenkuin mitään näitä lähdejuttuja oli luettuna, että lapsuudestani on ehkä tullut sitä pyytämättömyyden asennetta suhteessa Jumalaankin, eli Isäämme. Tiesin kotini vähäiset rahavarat, enkä sitten ruvennut pyytämäänkään. 

Mutta  meillä on rikas Isä. Ei meidän sen takia tarvitsisi jättää pyytämättä. Ehkä toinen pyytämättömyyden syy on, ettemme usko ansaitsevamme mitään. Mutta eihän meidän saamisiamme tarvikaan ansaita! Eihän isät lapsilleen ansioista hyviä asioita jakele. Isä toivoo lapsensa uskaltavan esittäää toiveensa hänelle. Aika arkajalkoja pyytäjinä olemme. 


---

Laitanpa vielä tämän linkin. Yhtä armollista, lohduttavaa ja hoitavaa sanomaa kuin yleensäkin näissä nimensä veroisissa  - Armon kalliolla - jaksoissa. Kesto 20 min.

https://www.tv7.fi/arkki/armon-kalliolla/jumalan-johdatuksessa_p69965/


2 kommenttia:

  1. On se ihanaa, että Jumala voi kuivuuden keskelle avata lähteitä. Ja häneltä saa tosiaan pyytää ja hän on rikas antaja. Voimatkin voivat palata, niin kuin Simsonilla ❤

    VastaaPoista