lauantai 4. helmikuuta 2023

❤️Herra on lähellä murtunutta sydäntä; ihan liki!❤️

"Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän  pelastaa ne, joilla on murtunut mieli." Ps. 34:19 KR-92 

Sydämemme voi olla murtunut monista syistä. Me ihmiset saatamme väheksyä toistemme sydämen murtunutta tilaa, kun emme ole itse kokeneet samanlaista. Mutta Herra on murtunutta aivan liki! Hänellä riittää ymmärrystä kaikille murtumillemme; niillekin, joita emme edes itse itsessämme ymmärrä. 

---

Tänä aamuna ennen ylösnousua, tuli mieleen hyvin  kaukaa eräs asia; koira, jonka omistin, kun olin vielä teini-iästä aikuistumassa.  Menetin sen ikävällä tavalla. Eräänä päivänä se oli pysyvästi poissa, kun tulin töistä kotiin. En ole sitä pitkään aikaan ajatellut, saati ikävöinyt tai surrut, niin kauan sitten ohitettua asiaa, ollutta ja mennyttä. Mutta nyt, kun se yllättäen mieleeni tuli, jäin miettimään sitä asiaa toisten linssien läpi, omien lasteni kautta; jos he sellaista joutuisivat kokemaan. Olin ymmärtävinäni, että sekin asia varmaan - monen muun koetun lisäksi - joista olen ajatellut, etteivät ne ole minuun mitenkään vaikuttaneet, onkin varmaan jättänyt jälkensä minuun. Siinäkin on varmasti tullut yksi murtuma - puutteellisesti parantunut - joka on heikentänyt luottamusta ja turvallisuuden tunnetta. 

Kun sitten nousin ylös  ja luin tuon jakeen päivän sanasta, se tuntui hyvältä. Jota se varmasti olisi  ollut silti muutenkin, ilman tuota muistelusta. 

❤️

Jeesus hoitaa kaikenlaisia haavojamme jo täällä. Hän parhaan hoitajan ja lääkärin lailla on koko ajan selvillä tilanteestamme ja toimii sen mukaan. Mutta viimeistään kaikki murtumamme ja haavamme, olkoot ne miten isoja tai pieniä tahansa, uusia tai vanhoja, salassa olevia tai näkyviä, tullaan kerran parantamaan täysin - Jeesuksen käsissä ja Isän luona!  

"ja erämaassa, jossa sinä olet nähnyt, kuinka Herra, sinun Jumalasi, on kantanut sinua, niinkuin mies kantaa poikaansa, koko sen matkan, jonka te olette kulkeneet, kunnes tulitte tähän paikkaan.'"  5. Moos. 1:31


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti