keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Niin siis... että KAIKESSA se uskon kilpi olisi hyvä ottaa...

Hmm... Niin sanotaan, mutta kyllä se vain aika vaikealta hyvin usein tuntuu... Siis kaikessa... se ottaa. 

Mutta sopii meidän rukoilla, että Jeesus  meitä auttaisi! Että tänäänkin kaikki pettymykset, väärät valinnat, kaikki väärin tekemiset - ja tekemättä jättämiset, saataisiin (luetaan: uskaltauduttaisiin turvallisin mielin) hänen silmiensä eteen ja korviensa kuultaviksi tuoda. Eikä vain ne, vaan myös kaikki pelot, "pinnankiristykset" eli hermostumiset ja suuttumiset ja äreydet, ja kaikki mikä ikinä mieltä painaa ja vetää alas. Meidän ei tarvitsisi ainakaan pelätä hänen eteensä niiden säkkien kanssa mennä.

Jos ihmiset olisivatkin meitä kohtaan armottomia ja syystäkin meitä syyttäisivät, niin Jeesuksella on armoa enempi kuin me jaksaisimme ikinä kantaa. Suurimpienkin rikosten tekijät saisivat oikein luvan kanssa tulla hänen juttusilleen, jos vain sellainen kaipaus ja halu on. Ketään Jeesus ei halua ajaa luotaan pois, sillä hänhän sanoi itse näin: "Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos." (Jeesuksen omat sanat).

Johannes 6:37 Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. | Kirkkoraamattu 1933/38 (FB38) | Lataa Raamattusovellus nyt (bible.com)

---

"Tänään" - (siis sinä päivänä muutama päivä sitten, jolloin tämän tänne kirjoittelin) - on ollut jotensakin hermostuttava päivä. Mutta kun äkäinen ja hermostunut olo alkoi ottaa liikaa otetta, tuli mieleen tuo otsikossa ollut kohta uskon kilven ottamisesta kaikessa. Siitä sitten tuli joitain ajatuksia, vaikkakin ehkä vähän sekavasti ja otsikkoon liittymättömän tuntuisesti. Mutta siinähän se lopulta onkin otettava, se uskon kilpi, että luottaa Jeesuksen työhön - myös omalla kohdallaan, eikä vain toisten!

---

Jatkan vielä vähän (tänä toisena päivänä): Mutta tuosta; "kaikessa ottakaa uskon kilpi", on nyt lähiaikoina tullut minulle eräänlainen muistolause. Se sukeltaa mieleen, kun arjen asiat alkavat hermostuttaa.  Se muistuttaa, että Jeesus kuitenkin kaikkea hallitsee, ja kykenee johtamaan kaikenlaisissa tilanteissa, vaikka itse ei näkisi, että miten asiat voisivat edetä, koska oma ajatus voi päättyä pelkkään kaaokseen tai umpikujaan. Mutta Jumalalla on kaikenlaisia mahdollisuuksia meidän varallemme ja yllättäviä ovia, joita emme vielä näe. Hän myös toteuttaa toisinaan hienoja, hyviä suunnitelmiaan  silloinkin, ja sillä tavoin, kun meistä näyttää kaikki olevan aivan pielessä.

Siunausta sinulle, sinä Herralle rakas✝️❤️🕊️🌿☀️


Ja tässä vielä kuunneltavaksi ihana hengellinen laulu; nro 19 Hengellisestä laulukirjasta:

https://www.hengellinenlaulukirja.com/?p=399
3 kommenttia:

 1. Täytyy nyt kommentoida hieman tänne tähän juttuun liittyen. Meillä on ollut rahallisesti todella tiukka tilanne ja samalla juuri nyt menoja, joita ei tavallisesti ole. Se on ollut yksi pinnaa kiristävä asia, joka päivä mielessä. Ja sitä on "huudeltu" "tuonne ylös". Ja huomattu sitten, että vähitellen, sanoisinko ns. "päivän annos" kerrallaan on tullut apua niihin hermostusta aiheuttaviin asioihin, jotka eivät suinkaan ole olleet pelkästään rahaa, vaan kaikenlaista sellaista, mitä pitäisi saada aikaan juuri näinä päivinä. Mutta useana iltana on saanut käydä levolle kuitenkin kiitollisin mielin, kun on saatu jollain lailla sen päivän aikana joku asia nytkähtämään eteenpäin. Ja raha-asiaankin on tullut helpotusta vähitellen. Ja eilen sitten eräs ystävä oli järjestänyt meille yllätyksen, joka nyt oli isompikin apu, kuin vain yhden päivän! Siitä tänä aamuna kiittäen kirjoitin vihkoonikin.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia ❤️ Ihanaa kuulla, että olette saaneet kokea Jumalan apua ❤️🙏 Juuri nyt oli hyvinkin tarpeellista saada muistutusta Jumalan mahdollisuuksista. Ei sitä itse aina näe mitään mahdollisuuksia, vaan juuri sitä kaaosta ja umpikujaa. Mutta onneksi sittenkin Jumala voi yllättää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan sellaisia yllätyksiä voi tulla, joita ei ollenkaan ole osattu ottaa lukuun!❤️🌟🙏

   Poista