sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Miksi uskovaiset aina siitä Jeesuksesta puhuu?

"Maailman loppuun saakka meidät on kutsuttu viemään evankeliumia* eteenpäin. Milloin loppu tulee, on yksin Isän asia ja vain hänen tiedossaan. Kristittyjen ei ole terveellistä keskittyä lopunaikojen pohtimiseen.  Meidät on kutsuttu olemaan todistajia lähellä ja kaukana. Kaiken muun huolen saamme jättää Herralllemme.
Todistamisen ihanuus on siinä, että sen ei tarvitse olla pelkoa, ponnistelua tai raskasta työtä, vaan Herra asettaa meidät itse tilanteisiin, joissa saamme olla hänen suolanaan ja valonaan. Missä on kristitty, siellä on todistus jo luonnostaan. Jeesus ei sano, että todistajia ovat vain hyvät puhujat, lahjakkaat ihmiset tai tarkkaan valitut erikoistapaukset. Jokainen kristitty on tässä maailmassa valona ja jokainen tuo suolan maun tullessaan. On hyvä olla valmis kertomaan toivon perusteista, kun niitä meiltä kysytään." 

Näin kristityn, eli uskovaisen**,  tehtävää valottaa Juha Vähäsarja kirjassa Joka päivä lupaus kantaa. Allaoleva raamatunjae oli tekstin liitteenä.

 
"Hän vastasi: 'Ei teidän kuulu tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut. Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka." Apt. 1:7-8

---
 *evankeliumi -  sana saanut alkunsa kreikankielestä ja tarkoittaa ilosanomaa, hyvää sanomaa
** ihminen, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen syntien sovittajana


Huipputärkeä viesti on kulkenut läpi aikojen ja paikkojen,  ehtien tännekin maan ääriin ja aikojen lopulle. Sitä viestiä on aikojen saatossa yritetty kitkeä, estää kulkemasta. Onhan se vihollinenkin olemassa, joka hermostuu, kun tätä viestiä kerrotaan.
Me kristityt ollaan kovin vajavaisia emmekä osaa sitä viestinviejän hommaamme aina arvollisesti hoitaa. Ihmeellistä, että sellainen tärkeä viesti meille kuitenkin uskottiin. Viestin arvo ei kehnoista viestinviejistä huolimatta vähene. Arjessa  - ihmiseltä ihmiselle se uutinen  kulkee. Ja jokaisen tulisi kuulla se.

2 kommenttia:

  1. Niin huonoksi evankeliumin viejäksi, varsinkin suhteellisen ujona ihmisenä, itsensä tuntee...mutta toivottavasti voimme olla valona ja suolana ihan tietämättämmekin.

    VastaaPoista