lauantai 19. elokuuta 2017

"Silloin..."

Luin Jesajaa. Luvussa 58 eräs kohta alkaa sanalla "Silloin".  Mutta ensin voi kysyä milloin?

"Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irrotatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?

Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: 'Katso, tässä minä olen'.

Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormellaosoittelun ja vääryyden puhumisen, jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun,
niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä. Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu."
Jes 58:6-11

Vaikka elämme Jeesuksen työn tähden uuden liiton ajassa, emmekä lain aikaa, varmaankin tuolla kohdalla on meillekin puhuttavaa...


Koko luku on hyödyllinen lukea ja sen näkee tästäkin: Jesaja 58 (Koivuniemen Raaamattuhaku).
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti