maanantai 4. joulukuuta 2017

Vettä pesumaljoihin

"Sitten hän kaatoi vettä pesumaljaan ja rupesi pesemään... jalkoja..." Joh. 13:5

"...otti hän vettä ja pesi kätensä..." Matt. 27:24

Kumpikin otti vettä ja pesi. Sen toimituken vaikuttavuus  vain oli heillä täysin erilainen. Toinen yritti käsien pesulla poistaa yltään syyllisyyden taakkaa. Toinen pesi pölyisiä jalkoja ja samalla se oli vertauskuvana siitä, että hänen ristillä tekemänsä uhrikuoleman kautta tulisivat synnin syyllisyyden taakat pestyiksi pois kaikilta, jotka vain  sen lahjan omakseen haluaisivat.
"Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. 
Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut."
Jes. 53:3-5

---

Joh. 13:5 Jeesuksesta: "Sitten hän kaatoi vettä pesumaljaan ja rupesi pesemään opetuslastensa jalkoja ja pyyhkimään niitä liinavaatteella, jolla oli vyöttäytynyt."

Koko luvun voit katsoa tästä: Joh. 13/Koivuniemen Raamattuhaku


Matt. 27:24 Pilatuksesta: "Ja kun Pilatus näki, ettei mikään auttanut, vaan että meteli yhä yltyi, otti hän vettä ja pesi kätensä kansan nähden ja sanoi: 'Viaton olen minä tämän miehen vereen. Katsokaa itse eteenne." 

Koko luku: Matt. 27/Koivuniemen Raamattuhaku

2 kommenttia:

  1. Minä mietin noita kahta pesua... Jeeseksen esimerkkiä toisten palvelemisesta meidän pitäisi seurata, mutta monesti huomaa itsessän kyllä sen, että haluaa "pestä kätensä" jostain asiasta ja antaa toisen tulla toimeen oman asiansa kanssa miten parhaiten taitaa... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se noin muuten taitaa olla... valitettavasti.

      Poista