sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Hän kuulee

"Herra, sinä kuulet, mitä köyhät kaipaavat. Sinä kuuntelet tarkoin, sinä rohkaiset heitä." Ps 10:17 (1992)


"Sinä tunnistat ihmisen sydämen janon jo silloin, kun se on vielä sanatonta kaipuuta. Sinä osaat lukea katseeni pyynnön, vaikka en osaa mitään puhua. Sinä kuulet ja kuuntelet tarkoin, mitä sydämeni sinulle huokaa. Sinä näet ja tiedät kaiken ja silti rakastat. Rakkautesi ei seuraa sivusta minun kysymysteni tulvaa tai hätäni kipeyttä. Sinä olet vierelläni, kannat taakkaani ja ympäröit minut armollasi. Minä tahdon nyt päästää sinut hätääni, koska sinä tiedät hyvin, miten särjetyn sydämen kujilla kuljetaan: hellävaroin ja hitaasti, ettei mikään vain menisi enempää rikki, vaan tulisi mieluummin korjatuksi. Pikku hiljaa, pala palalta, sinä hoidat haavojani, kunnes taivaassa kokonaan uutena ihmisenä saan ylistää sinun ihmeellistä tietäsi."  Juha Vähäsarja/Joka päivä armon suojassa/Kustannus Oy Arkki

---

Tuo yllä oleva jae  rohkaisi minua tänä aamuna kirjasta sen lukiessani. Ja sen seurana ollut teksti on lohdullinen. Vielä tuli itselleni mieleen sellainenkin kohta, että

"...sinulle onneton uskoo asiansa...".

Ja kun sitten etsin sen, kappas vain... Sepä olikin samassa psalmissa!

"Sinä olet sen nähnyt, sillä sinä havaitset  vaivan ja tuskan, ja sinä otat sen oman kätesi huomaan; sinulle onneton uskoo asiansa, sinä olet orpojen auttaja." Ps 10:14 (1933/1938)Kuvat ovat tyttären ottamia:)


8 kommenttia:

 1. Kiitos! Taas valitut sanasi ja Raamatunpaikat koskettivat erityisesti. Mielessä risteilee tällä hetkellä monenlaisia kipeitä kysymyksiä.
  Siunattua päivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samahan se täälläkin on. Niin monenlaista mielessä, ettei osaa aina edes pyytää mitään. Mutta tietäähän Hän. Siunattua päivää sinulle myös!

   Poista
 2. Tuo uuden käännöksen mukainen lause olikin hyvin sanottu, ilmeisesti erilailla kuin -38 käännöksessä, kun tuntui niin "uudelta"... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet:) Minäkin aamulla tarkistin asian. Vanha käännös puhuu nöyristä ja Uuden tien antama raamattu käytti myöskin sanaa köyhä.

   Poista
 3. Blessings to you this January! Beautiful photo.

  VastaaPoista