sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Lähdettä kohti

Katkonaisesti nukutun yön jälkeen huomasin, että se lapsilla ollut kurkkukipu, joka heissä nyt jatkaa oloaan toisessa muodossa, eli nuhana jne, on nyt minulla. Mietin väsyneenä ja tympääntyneenä, että nyt eletään tässä todellisuudessa ja tämän elämän lakien mukaan, joten siihen tyyliin on varmaankin jatkoa luvassa seuraaville päiville ainakin ja kenties viikoillekin. Näissä synkistelyissäni kumminkin otin käsiini hartauskirjan, ja luin siitä:
"Väsynyttä minä juotan, nääntyneen minä ravitsen." "Jeesus, tarvitsen taas läsnäolosi vakuutusta. Tarvitsen apuasi taivaasta, sillä olen näännyksissä... Sinä lupaat sanassasi juottaa väsynyttä ja ravita nääntynyttä. Tässä on yksi sellainen. Toteuta lupauksesi, niin minä nousen jälleen ja voin kiivetä uudelleen vuorille - vaeltamaan raikkaissa tuulissasi."  (Jer. 31:25 KR -92/Vähäsarja/Joka päivä armon suojassa)

Siinä oli jo vähän virvoitusta väsyneeseen mieleeni. Otin toisen kirjan:

"Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa riemuaan. Lähteitä puhkeaa autiomaahan, vuolaina virtaavat purot arolla. Hehkuva hiekka muuttuu lammikoiksi, janoinen maa pulppuaviksi lähteiksi." "Kun me astumme taivaan valtakuntaan ja ajattomuuden ihmeelliseen olotilaan, tulee Herramme itse meitä vastaan ja sulkee meidät hellään syleilyynsä. Hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet silmistämme ja laskee täydellisen rauhansa sydämiimme. Hän riisuu päältämme kaikki sairaudet, ahdistukset ja heikkoudet kuin vanhat vaatteet ja pukee meidät uusiin, puhtaisiin pukuihin..."  (Jes. 35:5-7 KR -92/Vähäsarja/Joka päivä lupaus kantaa)

Ja vielä se kolmas esillä ollut kirja:

"Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Joka tämän kuulee, sanokoon: "Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä." "Jos tietäisimme kuolemattomuuden salaisuuden, ei olisi yhtäkään ihmistä, joka ei pyrkisi siitä osalliseksi. Jos olisimme janoisena erämaassa ja näkisimme lähteen, ei olisi mitään, mikä estäisi meitä pyrkimästä sammuttamaan siinä janomme..." (Ilm. 22:17 KR-92/Vähäsarja/Joka päivä Jumalan kämmenellä)
Näistä minä sain virvoitusta tähän aamuun. Muuten en olisi ottanut tätä konettakaan esiin laisinkaan.

Hyvää lepopäivää sinulle!


9 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja tekstit! Todella rohkaisevaa - siis kiitos kun jaoit nämä!

  Minäkin olen ollut sellainen väsynyt ja nääntynyt viime aikoina, kun olen jo monta viikkoa potenut pahaa unettomuutta. Joskus harvoin sitten, kun on tarpeeksi väsynyt, saa nukuttua yhden kunnollisenkin yön, mikä sentään helpottaa. Toisten blogeissakaan en ole jaksanut nyt paljon käydä, mikä on harmi, mutta onneksi huomasin nyt tämän postauksesi.

  Toivottavasti se sinun flunssasi ei kestä kauan. Paranemista ja siunausta kesääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Samoin sinulle! Minulla oikeastaan on sellainen alakulo yms. kestänyt jo jonkin aikaa. Se näkyy minulla samoin, ettei ole läheskään samaan tahtiin tullut vierailtua toisten blogeissa ja vähän väliä olen sitä mieltä, että lopetan omanikin... mutta kumminkin on jatkoa seurannut. En olisi tänäkään aamuna osannut kuvitella, että mitään kirjoitan, kun siinä keittiön tuolilla ensin väsähtäneenä istuin. Kyllä uni vaikuttaa tosi paljon, ja mielestäni myös auringonpaiste. Ja "hyvä mieli on kuin alituiset pidot". Ollapa sitä aina, vaan kun ei niin ole. Enemmänkin pitää sitä epätoivoa yrittää pitää oven ulkopuolella ja koko ajan se kumminkin on pyrkimässä sisälle. Onneksi Toivo on kumminkin olemassa!

   Poista
  2. Alakulo on minullekin tuttua. Mutta onneksi on niin kuin juuri tänään luin Juha Vähäsarjan hartauskirjasta, että autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.

   Ja Toivo on - jopa Toivon nimipäivä taitaa olla tänään! :)

   Poista
  3. ... ja kuten huomaat kellonajasta, niin unetonhan se täällä taas! :) Heräsin neljältä melko tavalliseen tapaan...

   Poista
  4. Onneksi minä en sentään tänä aamuna herännyt niin aikaisin! Mutta olipa sellaisikin aamuna ihan muutma päivä sitten...

   Tänään on tosiaan Toivon nimipäivä. Isäni nimipäivä:)

   Poista
 2. Hope the children are feeling better. I never slept well when our kids were sick. Hope it's a good and sunny Sunday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It seems that children may look a little better, but I am a little hesitant in this regard. Good Monday for you!

   Poista
 3. Hyvät tekstit löysit taasen. :)
  Kaikkea hyvää sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Omaan tarpeeseeni kun joudun etsimään jotain, niin niitä sitten tännekin tulee kirjoiteltua. Jotkut päätyy ensin vain vihkoon ja jotkut suoraan tänne, kuten nämä löydöt.

   Poista