perjantai 26. helmikuuta 2021

Pietari - lohdullinen esimerkki!

Jeesuksella olisi ollut hyvät syyt olla pettynyt Pietariin. Mutta hänen ei tarvinut, sillä olihan hän tiennyt kaiken jo etukäteen: Jo kutsuessaan Simon Pietarin, antaessaan hänelle nimen, joka merkitsi jotain hyvin pysyvää: eli kalliota. Ja kuitenkin Jeesus näki jo ennakolta, että joutuisi nuhtelemaan Pietaria mm. vääränlaisesta puheesta hyvinkin kovin sanoin, kun Pietari rupeaisi "mestaroimaan" Jeesusta. Nuhdetta tuli myös väärään aikaan nukkumisesta sekä miekalla heiluttelusta.  Etukäteen Jeesus sanoi Pietarin jopa kieltävän hänet. Jota Pietari ei lainkaan uskonut. Hänhän uhosi vaikka kuolevansa Jeesuksen kanssa. Mutta hän ei tuntenut itseään. Jeesus kyllä tunsi läpikotaisin. Ja niinpä kohta Pietari löysikin itsensä kieltämästä rakkaan Mestarinsa. Mutta nuhteliko Jeesus Pietaria tästä? Ei. Kysyi vain Pietarilta, yhtä monta kertaa, kuin kieltäminen oli huulilta kuulunut, että rakastiko Pietari häntä? Rakasti. Pietari todella rakasti. Ainakin halusi niin tehdä. Ja Jeesus ruokki Pietaria, jotta hän voisi myöhemmin hoitaa ja ruokkia muita.

Eikö se kaikki ole lohdullista meidänkin kannaltamme!

Jeesushan totesi ennen kuolemaansa näin: "Henki tosin on altis, mutta liha on heikko." Ja kehotti valvomaan ja rukoilemaan "ettette joutuisi kiusaukseen." Matt. 26:41
----

Minun piti kylläkin liittää tähän tekstiin kuva ja/tai linkki toisen blogini juttuun joka oli lokakuulla. Siinä Pietari tahtoi kävellä veden päällä. Ei vain ole tämä kännykkätouhu vielä niin "hanskassa" että olisin onnistunut kummankaan laittamisessa. Isolta koneelta se olisi sujunut. Mutta sain sentään tuon pietaryrtin...:)2 kommenttia:

 1. Pietaryrtti sopiikin Pietariin :) Pietari on minun lempihenkilöitäni Raamatussa. Hän on tosiaan niin lohdullinen. Olen juuri eilen ja tänään lukenut ihanaa kirjaa, jossa kerrotaan Raamatun epäonnistujista ja heidän saamistaan uusista aluista. Siinä oli Pietarikin. Joten hyvin sopi tämä sinun postauksesi näihin tunnelmiin.

  Itse lähinnä käyn kommentoimassa blogeja kännykällä (ja katsomassa oman blogin tilastoja ja kommentteja). Postauksen kirjoittaminen sillä on niin vaivalloisen tuntuista. Joskus kyllä, jos en pääse koneelle, voin kirjoittaa puhelimella, mutta en kyllä yhtään tykkää siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on minunkin lempihenkilöni ja varmasti juuri sen takia, että on niin lohdullinen esimerkki:)
   Minäkin mieluiten läppärillä kirjoitan, mutta jos en viitsi isompaa konetta siirrellä, tai se on toisten käytössä, niin sitten voin tehdä kännykällä. Aika vaivalloista se tosin on, kun kirjoittaessa jatkuvasti tulee vääränlaisia kirjaimia...

   Poista