torstai 20. toukokuuta 2021

Viimeisen tunnin työntekijöitä

Tämä tekstinkirjoitus oli jäänyt otsikkoon. Mikä lie keskeytys tullut; en muista, vaikka pitkä aika siitä ei ole. 

Mutta kuten aikaansaannos jutun kanssa jäi alkutekijöihin, on aikaansaannokset monesti samaa luokkaa muutenkin. Jonain hetkenä tuli tunne, että on sellainen "viimeisen tunnin työntekijä". Sellainen sai Jeesuksen kertomuksessa kuitenkin saman palkan kuin koko päivän helteen työtä tehneet. Se oli armopalkkaa ansiottomalle.---

Jatkanpa hieman, kun tavallaan aiheeseen sopii, nämä myöhemmin tulleet ajatukset:

Palvelu - ja leiviskät. (Matt. 25:14-46)

Yhden leiviskän (eli rahan) saanut ei uskaltanut tehdä yhtään mitään sillä, mitä oli saanut.

Aikojen lopulla Kuningas istuu valtaistuimelle. Silloin jotkut ihmettelevät sitä; mitä he muka olivat tehneet? Eihän se ollut mitään - heidän silmissään. Kuitenkin Kuningas näki ne tekemiset. Ne tehtiin hänelle.

Herra Jeesus, auta ja armahda meitä! Auta toimimaan sillä, mitä meille annoit. Anna meidän käsittää saamamme - ja mahdollisuudet sen käyttöön. Auta ettemme väheksyisi saamaamme - vaan antaisimme sille sen arvon, joka sille kuuluu: Sinulta saatu lahja! Auta meitä asioimaan sillä. Auta meitä tunnistamaan se, ja arvostamaan sitä, vaikka se ei olisi toisten, tai omissakaan silmissämme, minkään näköinen.

Kalliit kivetkin on monesti hyvin vaatimattoman näköisiä, eikä niitä aina asiaa tuntematon edes osaa tunnistaa. Mutta kun joku löytää ne, ja ottaa työstettäväksi ja käyttöönkin, niin niiden kauneus paljastuu.

Siunattua päivää sinulle!

Mitähän arvolahjoja meillä itsekullakin onkaan, kun tarkemmin niitä saatuja katselemme:)


2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, tämä oli itselleni ajankohtainen rohkaisu! Luin juuri tänä aamuna noista viimeisen tunnin työntekijöistä, joten ajoituksesi oli kohdallaan :)

  Tuokin on niin totta, ettei sitä välttämättä näe tehneensä yhtään mitään. Mutta eipä niitä itse tarvitsekaan nähdä, riittää kun Jumala näkee. Itse muuten stressaan usein siitä, että kirjoitan blogissani niin vähän armosta, suorastaan "en koskaan" kirjoita siitä. Kuitenkin tänään huomasin, että neljäsosassa postauksista on tunnisteena armo, joten kai joskus on sitten tullut asiaakin kirjoitettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menipä jännästi, että just nyt tuli tämä laitettua! Kyllä sulla armo on läsnä blogissasi, vaikka sitä sanaa ei jutussa olisikaan:)

   Poista