sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kohti lupauksen täyttymistä

Kirjoitin ensin otsikkoa väärin: kohti lupauksen täytymistä... Mutta oikeastaan sekin on oikein. Kun aika on oikea, lupauksen täytyy täyttyä.

"Mutta sitä mukaa kuin lähestyi sen lupauksen aika, jonka Jumala oli Aabrahamille antanut, kasvoi kansa ja lisääntyi Egyptissä, kunnes Egyptiä hallitsemaan nousi toinen kuningas, joka ei Joosefista mitään tiennyt. Tämä kohteli  kavalasti kansaamme... " Apt. 7:17-19

Mutta:  "Siihen aikaan syntyi Mooses..."  Tuleva, Jumalan lähettämä, kansan orjuudesta vapauttaja. Vielä oli tosin odotettava. Moosesta kasvatettiin ensin faaraon hovissa 40 vuotta, ja erämaassa toiset 40 vuotta. 

Sitten oli aika lupauksen täyttyä.

Ja Mooses oli kansansa kanssa esikuva suuremmasta Vapauttajasta, Jeesuksesta. Hän syntyi lupausten mukaan, kärsi lupausten mukaan. Ja tulee vielä toisen kerran - lupausten mukaan.2 kommenttia:

  1. Hyvä sana tosiaan se täytyminenkin :) Kun Jumalan aika tulee, hänen lupaustensa täytyy täyttyä. Ja vaikka kansaa kohdeltiin huonosti ja heillä oli vaikeaa, silti koko ajan lähestyi se lupauksen täyttymisen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kun aina itsekin tuon muistaisi, että lupaukset on aikanaan täyttyvä!

      Poista