perjantai 18. kesäkuuta 2021

Annettua valtaa - ja tehtäviä

"On niinkuin muille maille matkustaneen miehen: kun hän jätti talonsa ja antoi palvelijoilleen vallan, kullekin oman tehtävänsä, käski hän myös ovenvartijan valvoa." Mark.13:34

Palvelijat saivat Herraltaan valtaa - ja tehtäviä. Mihin he saamaansa käyttävät? Tuleeko itselle määrätty tehtävä täytettyä? Vai väheksynkö omaa tehtäväni ajatuksella: "Sehän on vain ripellystä ja räpellystä, ei sillä ole mitään merkitystä." Antaisiko Herra merkityksettömiä tehtäviä? Jokaisella tehtävällä, jonka Hän antaa, on merkitys. Mutta me emme tahdo millään käsittää sitä, ja siksi jätämme paljon tekemättä siitä, mitä meille ohjeita annettiin.

Armahda meitä!

---

Olin lukenut tuon jakeen ja se ajatus valtasi minut ensin, että Herran omille on annettu valtaa. Ja myös tehtäviä jaettiin.

Kun olin jo aloittanut tekstin kirjoittamisen, tuli sitä tehdessä mieleeni myös viime aikoina saatuja käytännön esimerkkejä remonttityömaalta. 

Olen huuhaillut taloremonttityömaalla ja väheksynyt omaa osaani kokonaisuudessa. Helposti jos jonkin asian yhteyttä toiseen ei ymmärrä, sen jättää ehkä tekemättä. Tai tekee sen hitaasti ja "etenkehtaisesti". 

Kuulostaako joku pienten  puutikkujen keräily lattialta miltään? Tai samaan kastiin kuuluvat villanpalaset, tai laastinkökkäreet? Mitä se haittaa jos kesken remontin sementtilattialla on jotain roskaa? Ne haittaa seuraavia työvaiheita, ja on jokatapauksessa jonkun kerättävä. Ennen uusia eristeitä, yms., lattia myös imuroidaan, mutta sitä ennen kerätään ne imurin tukkivat roskat. Kerättiin myös naulat erikseen edellämainittujen lisäksi. Jos ei joku apulainen tee, menee amnattimiesten aikaa sellaiseen, vaikka heillä on omat tehtävänsä.

Aika monta viikkoa mennyt minulla tämänkin asian käsittämiseen. Ja siltikin on vaikea saada itseään mitään  tekemään. 

Rakentamisessa; remontoinnissa on osansa myös vaikkapa kahvinkeittäjillä. Tai vedenkuljettajilla, jos vettä ei tavanomaiseen tapaan saada. Tai vaikka ihan vain sillä, että on paikalla. Eilen puhuimme isännän kanssa siitä, että ehkä sekin on jotain, että on paikalla ikäänkuin tunnelmaan vaikuttamassa... omalta osaltaan, olemalla paikalla.
4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis piirros! :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
 2. Tosiaan kaunis piirros! Hyviä ajatuksia myös. Ei sitä tosiaan aina ymmärrä, miten joku pienenkin tuntuinen tehtävä voi oikeasti olla tärkeä. Pientenkään asioiden tekeminen ei ole turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Monesti sitä vaan itse olisi utelias ymmärtämään mitä merkitystä omalla tekemisellä on.

   Poista