perjantai 14. huhtikuuta 2023

"Teit isäin astumaan..."*


Tuo otsikon sana tuli mieleeni tänä aamuna, kun olin sitä ennen saanut rohkaisevana mieleen sanoja Johanneksen evankeliumista 14:1-2. Mieleeni tulleissa sanoissa oli lohdutusta ja rohkaisua. Ja niissä oli myös muistutus  isästä - ja taivaallisesta Isästä! Tajusin siinä, kun sain niitä lapsuudesta tuttuja sanoja mieleeni, että kun oma isäni sitä lukua minulla useasti luetti itselleen, hän sai siitä varmasti lohdutusta ja rohkaisua itselleen. Eihän hän sitä muuten olisi pyytänyt itselleen lukemaan. Hänellä oli sama tarve kuin minulla. Siinä, että etsin Raamatun sanoista itselleni lohtua, voimaa ja rohkaisua, onkin yksi isän tie, jota voin seurata, vaikka kaikkia oman isäni muita pokuja en voikaan kulkea. Jossain hengellisessä laulussa on tällaiset sanat, että saadaan  "... lohdutusta sanan lähteestä..."* Sanan lähteellä kuuluu Taivaallisen Isän ääni:)  *Laulu: Päivä vain ja hetki kerrallansa.




"Älkää olko murheelliset.... Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa".  (Joh. 14:1-2) Se on tässä mieleeni tulleessa muodossa, vapaasti muisteltuna. Ajatus on sama,  vaikka hieman eri sanakääntein, kuin olisi sanatarkasti Raamatun tekstistä kirjoitettuna. Tuon kohdan kirjoitin pieneen kirjaseeni, johon kokoilen helposti saataville rohkaisun sanoja. Ja siinä ne ovatkin yleensä ihan vapaasti muisteltuna. Pyrin sitten myös etsimään merkittäväksi Raamatun kohdan, josta ajatus on peräisin. 

Joskus muistellut sanat onkin noukittava useammasta kohdasta, kuten tuossa alla on käynyt. Mutta tärkeintähän on, että Pyhä Henki  tuo mieleen jotain tarvittavaa:)




---

* Pitipä etsiä vielä tuo otsikkokin: Se oli Vänrikki Stoolin tarinoista, Runebergin runosta "Sotilaspoika".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti