tiistai 20. elokuuta 2024

Millaisia uutisia?

Kuin raikas vesi nääntyvälle, sanoo Raamattu hyvien sanomien olevan. Mutta huonot uutiset meitä pelottavat ja näännyttävät! 

Jokainen meistä haluaisi kuulla vain hyviä ja virkistäviä uutisia. Mutta usein saadaan niitä toisenlaisia; niitä, jotka uhkaa viedä - ja usein viekin, meiltä ilon, mielenrauhan ja senkin vähäisen rohkeuden, mitä meillä kenties on ollut.

 Mutta: Hyvä on meidän silloin muistaa tämäkin "uutinen", "sanoma" Jumalalta: 

"Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle..." 2. Aik. 16:9 

--- 
No tietysti tuosta tulee heti mieleen tuo, "ehyellä sydämellä"  -  tai "vilpittömin sydämin" (sanoo uudempi käännös) -  että onko  sydämeni ehyt...? Eikö se ole kovin rikkonainen? Eikö sellainen oman särkyneisyytensä ja vikansa huomaava saakaan apua?  Mutta eiköhän se meidän kelvollisuutemme apua saamaan olekin juuri Jeesuksen aikaansaama, hänen täytetyn työnsä varassa, ei meidän! 

Me eri tavoin särkyneet, kolhiintuneet ja likaantuneet voisimme kyllä huomioida senkin, että Jeesushan on juuri särkyneiden sydänten puhdistaja ja korjaaja! Ja sille Jeesuksen luo hädissään tulevalle on Jeesuksella tämä sana, Joh. 6:37: "... ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos."  Niin sanoi Jeesus itse!




---
*Sananlaskuista 25:25 vapaasti muisteltuna. 
Sanatarkasti sanottuina näin:

"Kuin nääntyväiselle raikas vesi on hyvä sanoma kaukaisesta maasta." v. -33 

"Kuin raikas vesi uupuneelle on hyvä uutinen kaukaisesta maasta." v. -92


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti