keskiviikko 4. syyskuuta 2024

"Olennaltaan" kuin ihminen...

Aamulla luettu sai minut miettimään, miten Jeesus mahtoi asioita kokea. Pohdinta sai alkunsa tästä: 

"Mutta fariseukset menivät ulos ja ryhtyivät suunnittelemaan miten saisivat Jeesuksen raivatuksi pois tieltä. Kun Jeesus sai tietää tästä, hän lähti sieltä. Hänen perässään kulki paljon väkeä, ja hän paransi kaikki sairaat. Hän kuitenkin varoitti heitä puhumasta hänestä julkisesti." Matteus 12:14-16  KR-92

Vanhempi, v- 38 käännös, sanoo saman näin: "...ja hän varoitti vakavasti heitä saattamasta häntä julki..." kun siis ne fariseukset "...pitivät neuvoa... surmatakseen hänet" 

No mehän tiedämme, millaisia me ihmiset olemme: pelkoa, iloa, surua, ym. muita tunteita. Jeesuksen sanottiin olevan "olennaltaan"* kuin ihminen.  Kuitenkin ilman syntiä. Se oli ero. 

Oli muitakin tapauksia, jolloin Jeesus kielsi puhumasta siitä, mitä hän oli tehnyt. Tuo yllä ollut, jossa fariseukset saivat tarpeekseen Jeesuksen julkisuudesta, oli tullut siitä, kun oli surkastunut käsi parannettu. Toinen tapaus, jolloin Jeesus taas varoitti julkistamasta tekoaan, oli kuuron korvien parantamisen jälkeen: "Ja Jeesus kielsi heitä kenellekään sitä sanomasta, mutta mitä enemmän heitä kielsi, sitä enemmän he julistivat." Markus 7:36  (v. -38)

Ja kun oli yksi tyttölapsi tullut herätetyksi kuolleista: "Hänen vanhempansa hämmästyivät; mutta Jeesus kielsi heitä kenellekään sanomasta mitä oli tapahtunut." Luukas 8:56 (v. -38) 

Ja kirkastusvuorella koetun jälkeen Jeesus kielsi siitä puhumasta ennen hänen kuolemaansa... Matt. 17:9

Entä muunlaisia merkkejä siitä, miten Jeesus asioita ihmisen osassa koki?

- "Kuinka kauan minun täytyy olla teidän kansssanne ja kärsiä teitä? Matt. 17:17

- "...alkoi kauhistua ja tulla tuskaan... Mark. 14:33, kun ristinkuolema oli juuri tuloillaan, sen Jeesus tiesi.  Ja - "...ja hänen hikensä oli kuin veripisarat... Luuk. 22:44

- "... tulkaa te autioon paikkaan ja levähtäkää vähän... Mark. 6:31, sanoi joskus opetuslapsilleen

- Jeesus itki: Lasaruksen haudalla, Joh. 11:35
- ja myös kaupungin kohtaloa, Luuk. 19:41

Jeesus tiesi, kuka oli. Jeesus tiesi tulevan kohtalonsa. Mutta olisiko ollut niin, että sen tuleva aika täsmentyi, vasta "kun aika oli tullut". Jeesus oli kuten ihminen on - "kiusattu, kuten mekin", "kuitenkin ilman syntiä." Hebr. 4:15..  Ja hän on myös "ylimmäinen pappi" saman jakeen mukaan. Hän tunsi ihmisenä olemisen tuskat ja vaikeuden. Ja sai voimaa Isältään taivaasta. Sieltähän sitä meiile tavallisille ihmisillekin annetaan.


✝️✝️✝️

*"vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen." Filippiläiskirje. 2:7  (v. -38 käännös)

🌟🌟🌟

"Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta.

Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.

Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan." Hebr. 4:14-16 (v. -38 käännös)

☀️☀️☀️

Rauha on tullut🕊️

Kun Jumala itse tuli taivaasta sen puolestamme tekemään. Hän maksoi itse kaiken, mikä meidän osallemme olisi tullut. Se on tehty. Se on täytetty. Se on annettu. Siihen saa jokainen tarttua kiinni.❤️




2 kommenttia:

  1. Herra on meidän ainoa toivomme, Hän on rikas antaja jokaiselle joka tahtoo :) t. Sesse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Hän kaiken teki meidän puolestamme; aukaisi tien taivaaseen:)

      Poista