tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tien ohestakin huomataan

Sro:n päivän sanassa oli tänään teksti, joka alkoi: "Jeesus näki tien sivussa miehen..."  Kohta on Joh. 9:1-2 (uudemman raamatunkäännöksen mukaan). Siinä Jeesus kohtasi sokean miehen. Vähäsarjan tekstissä tähän kohtaamiseen liittyen, oli siitä, kuinka Jumalan valtakunnassa sokeat ovatkin näkeviä ja näkevät sokeita. Samoin sairaat ovatkin terveitä ja terveinä itseään pitävät ovatkin vakavasti sairaita... Jumalan valtakunnassa kaikki onkin toisin.

Se kohta, johon minun ajatukseni kuitenkin jäivät nyt, oli  tuo:

                   "Jeesus näki tien sivussa miehen..." Joh. 9:1


Jotenkin minua puhutteli ajatus siitä, että tien sivussa, syrjässä olevatkin nähdään. Huomioidaan nekin, jotka eivät pysy muiden vauhdissa ja ovat jääneet toisista jälkeen...2 kommenttia:

  1. Kun poikani sairastui diabetekseen, ajauksissani kysyin mitä niin pahaa olen tehnyt, että lapsen pitää siitä kärsiä, miksen minä itse sairastunut? Sama ajatus kuin jae 2. Muistin hämärästi, että raamatussa on jotain tästä, kolme päivää kului ennen kuin löysin Joh. 9:3 Jeesus vastasi: "Ei hän eivätkä hänen vanhempansa. Niin on tapahtunut, jotta Jumalam teot tulisivat hänessä julki". Tähän minä uskon poikani sairauden kohdalla ja ehkä vielä joskus ymmärrän miksi on näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sitä ihminen tosiaan ensimmäiseksi kysyy, mikä teko oli syynä, kun näin kävi. Ja lapsen kärsimys on kyllä vanhemmalle todellinen koetinkivi. Kunpa muistaisikin tuon kohdan silloin kun tulee vaikeat paikat. Joka päivä sitä vain tarvitsee muistutusta tästä kaikesta, Siksi minäkin näitä kirjoittelen, kun itse .olen tarvitsevainen. Metsäntyttö

      Poista