lauantai 3. syyskuuta 2016

Avun runsaus, viisaus ja ymmärrys

Sain tässä muutama päivä sitten aihetta miettiä, olinko asetellut sanani oikein; esittänyt erään ongelmani asiantuntijalle riittävällä tarkkuudella, jotta olisin saanut siihen avun. Kotona sitten mietin kovasti tätä kysymystä. Jossain vaiheessa tuli mieleeni tälläisiäkin ajatuksia asiasta:"... Avun runsaus, viisaus ja ymmärrys..." Emme ole pelkästään oman järkemme ja viisautemme varassa. Se pettää helposti. Meillä on koko ajan apunamme Jumalan viisaus ja ymmärrys; Hänen apunsa runsaus meidän vaikeuksiimme. Hän vaikuttaa ja johtaa, vaikka me emme sitä usein näekään.

"Ja hän on sinun aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys; Herran pelko on oleva Siionin aarre." Jes. 33:6

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä ajatuksista. Kyllä olisin tänäänkin tarvinnut sitä Jumalan antamaa viisautta ja ymmärrystä. En tiedä teinkö yhdessä asiassa oikein vai väärin. Kiirehdin toimimaan ja usein ehkä kiireessä tekee virheitä. Asetinko tosiaan sanani oikein vai väärin, sitä minäkin mietin. Pitäisi malttaa harkita ja pyytää Jumalaltakin apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli tosiaan aihetta miettiä, että menikö kaikki niinkuin mennä piti. Toisaalta, Jumala meidät tuntee, enkä nyt vain sen kummemmin osannut toimia. Vielä jää nähtäväksi, onko tarpeen asiaan palata, niinkuin välillä ajattelen. Sitäkin mietin, että jos se tämäkin sitten tarpeellista jollain tavalla oli.

   Poista
 2. Onneksi meillä on apunamme Jumalan johdatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja olen tässä miettinyt, että pitäisi luottaa siihen, että Hän on ollut läsnä ja johdattanut siinäkin, mikä ei kenties mennyt niin kuin kuvittelimme olevan hyvin...

   Poista